Pasak Roko Masiulio, eksperimentas, sumažinant pašto skyrius dvejuose šalies rajonuose, parodys, ar pertvarka įvyks visoje Lietuvoje.

„Mano nuomone, gal paštas per daug skuba. Nes kol mes neturėsime tvirto įrodymo, kad tai (planuojama reforma - BNS) yra naudinga ir prasminga gyventojams, tai jos tikrai nedarysime“, - ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė R. Masiulis.

„Su paštu mes kalbėsime rimtai, kad pačios reformos darymas turėtų būti tik tuo atveju, jeigu pasitvirtins pirmieji bandymai“, - pridūrė jis.

Ministras parlamentarams taip pat pažadėjo įpareigoti paštą atsakingiau teikti informaciją apie reformą.

„Paštui pavesime geriau kontroliuoti informacijos pateikimą“, - tvirtino R. Masiulis.

Jis apgailestavo, kad visuomenei pateikiama daug klaidingos informacijos apie pašto reformą.

„Mes irgi gauname daug informacijos, kad, pavyzdžiui, paštininko paslauga bus mokama. Tai yra netiesa“, - pabrėžė R. Masiulis

Pasak jo, bandomieji pašto „reformos elementai“ nuo gegužės yra Radviliškyje ir Utenoje.

Lietuvos paštas pradžioje buvo numatęs pertvarkyti iš viso 350 stacionarių ir 27 kilnojamus paštus - tuomet skaičiuota, kad investicijos į pertvarką sieks daugiau nei 1 mln. eurų, o per kelerius metus bus sutaupyta 6,5 mln. eurų sąnaudų.

Tačiau tokia reforma vasarį suabejojo daugumą Seime turinti „valstiečių“ frakcija - netrukus pranešta, jog susitarta dėl reformos sustabdymo.

Susisiekimo ministras yra sakęs, kad pašto pertvarka nėra prioritetinė, todėl nereikia skubėti jos įgyvendinti, o jos vizija bus parengta šią vasarą.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 674 pašto skyriai, iš kurių 465 - kaimo vietovėse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)