„Vertinimas nebus lengvas. Tas vertinimas bus labai svarbus, nes kai įmonės jungiasi, galimi trys variantai: gali nieko neatsitikti, gali padaugėti konkurencijos, bet gali būti dėl susijungimo ir apribota konkurencija. Tai mūsų tyrimo objektas yra nustatyti, ar nebus konkurencijos apribojimo“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Keserauskas, sakydamas, kad negali atskleisti daugiau detalių apie tyrimo eigą.

Konkurencijos tarybos narys Elonas Šatas pastebėjo, kad situacijos įvertinimas ypač aktualus prekių tiekėjams ir pirkėjams.

„Pagal dabartinę situaciją, terminas sprendimui priimti yra rugsėjo 18 d. Gali būti terminas pratęstas mėnesiui. Galimos dvi problemos: kaip susijungimas veikia prekių tiekėjų situaciją, ir kaip veikia pirkėjų, vartotojų padėtį. Vertinimas itin nuodugnus“, - sakė E. Šatas, primindamas, kad bendras abiejų bendrovių valdomų prekybos tinklų skaičius viršija pustrečio šimto.

Pasak E. Šato, jeigu būtų nustatyta problemų, šalys gali jas pašalinti pasiūlydamos tam tikrus įsipareigojimus.

Pernai gruodį pranešta apie „Rimi Lietuva“, priklausančios Švedijoje įsteigtai mažmeninių bendrovių grupei „ICA Gruppen“, ketinimus įsigyti „Palink“, kuri valdo prekybos tinklą „Iki“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)