Paslaugų operacijų perkėlimas į kitas AIG tinklo šalis numatomas iki 2018 metų kovo mėnesio, rašoma pranešime spaudai.

Jame nurodoma, kad sprendimui perkelti veiklą iš Vilniaus paslaugų centro turėjo įtakos AIG geografinės teritorijos strateginė apžvalga po kelių Rytų Europos filialų pardavimų bei atsiradusi galimybė optimizuoti savo paslaugų teikimą visame AIG Europe Limited tinkle.

„Veikla kurią vykdė Vilniaus paslaugų centras tiesiogiai prisidėjo prie AIG sėkmės visoje Europoje. Mūsų patirtis investavus Lietuvoje, į Vilniaus darbo rinką, buvo labai teigiama”, – pranešime spaudai sako Chrisas Newby, AIG Europe Limited vyriausias vykdantysis vadovas.

AIG tęs darbą su Vilniaus paslaugų centru užtikrindamas Europos klientams paslaugų vientisumą per šį devynių mėnesių perėjimo laikotarpį.

DELFI primena, kad šis centras sostinėje įsteigtas 2015 m. pavasarį. Per centro atidarymą buvo teigiama, kad jis bus atsakingas už draudimo polisų aptarnavimą, draudiniminių reikalavimų valdymą ir išmokų priežiūrą.

Šiuo metu IT centre Vilniuje dirba 225 darbuotojų, vidutinis atlyginimas įmonėje - 1334 eurų neatskaičius mokesčių.

Tvirtina, kad su Lietuva sprendimas nesusijęs

Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas komentare DELFI teigė, kad šis sprendimas susijęs su globalia bendrovės restruktūrizacija ir dalies verslų pardavimu Europoje.

Mantas Katinas

„AIG sprendimas trauktis iš Lietuvos susijęs su nauja ilgalaike bendrovės veiklos strategija ir globalia restruktūrizacija siekiant veiklos efektyvumo.

Sprendimas nesusiję su Lietuva kaip investicijų lokacija, investiciniu klimatu ar kitomis rizikomis, o šalies specialistų kompetencijas ir nuveiktą darbą įvertiname puikiai.

„Investuok Lietuvoje“ žiniomis, rūpindamasi darbuotojais AIG bendrauja su kitais sostinės paslaugų centrais dėl kvalifikuotų, sektoriuje patirties turinčių specialistų perkėlimo į naujai kuriamas darbo vietas augančiuose paslaugų centruose Vilniuje. Esą AIG suteiktos kompetencijos ir patirtis pritaikytinos ir kitose tokio tipo organizacijose.

Dėl globalios restruktūrizacijos panašūs procesai jau vyksta ir kituose bendrovės padaliniuose visame pasaulyje. Paslaugų centras Vilniuje turėtų baigti darbą 2018 m. kovo mėnesį“, - tvirtina jis.

Pasak M. Katino, nepaisant šio paslaugų centro pasitraukimo, Vilniaus paslaugų centrų klasteris sparčiai auga.

Vien per pirmąjį šių metų pusmetį paslaugų centrai Vilniuje priėmė sprendimus sukurti daugiau nei 1 tūkst. darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)