„Manau, kad Lietuvoje turėtume priimti sprendimus, kuriais būtų padvigubinta parama nuo 57 eurų iki 114 eurų per mėnesį už kiekvieną vaiką, kurio neišlaiko vienas iš tėvų, susiejant tai su MMA, kad ateityje keičiantis MMA šis dydis atitinkami didėtų“, - pirmadienį spaudos konferencijoje Seime sakė M. Majauskas.

Jo teigimu, šiuo metu parama vaikams, kurių vienas iš tėvų atsisako išlaikyti ir vaikai yra išlaikomi Vaikų išlaikymo fondo, yra be galo maža. Pasak M. Majausko, šios paramos dydis išlieka toks pat jau daugiau nei 10 metų.

„Ši parama nesikeičia daugiau nei 10 metų. Kuomet ji buvo nustatyta 2007 metais, ji siekė maždaug 30 proc. MMA, tačiau per tą laikotarpį tiek MMA, tiek skurdo rizikos riba augo, dvigubėjo, tačiau parama tėvų neišlaikomiems vaikams išliko tokia pati žema ir apgailėtina. Mano supratimu, jau šiandien reikėtų priimti sprendimus, kuriais būtų padvigubinta ta parama ir susieta su MMA tam, kad kiekvieną kartą keičiant MMA didėtų ir parama tėvų neišlaikomiems vaikams“, - sakė M. Majauskas spaudos konferencijoje Seime „Skyrybų vaikai: kaip sumažinti jų skausmą ir skurdą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)