Tačiau tarp nostalgiją Lietuvai tebejaučiančiųjų į Palangą praėjusią savaitę atskrido ir Irina su dviem sūnumis. Šeima atvyko į kurorte vykusį vaikų šachmatų turnyrą.

Šeštadienį atgal į Sankt Peterburgą skrydžio laukianti moteris DELFI sakė, kad ši kelionė jiems labai patiko ir skųstis neturinti kuo.

„Per tą savaitę daug pamatyti nespėjome, nes mažasis sūnus dalyvavo Baltijos taurės šachmatų turnyre, kuris vyko „Vanagupės“ viešbutyje.

Ten ir gyvenome. Viskuo esame patenkinti, oras taip pat buvo geras. Labai smagu buvo Palangoje, čia galima smagiai pasivažinėti dviračiais, nes labai patogūs atstumai, graži gamta. Ir žmonių buvo, palyginti su megapoliu, iš kurio mes atvykome, nedaug.

Kainos? Palangoje mums viskas pasirodė labai pigu. Na, gal ir ne viskas, tačiau jos tikrai priimtinos. Spėjome nuvykti ir į Klaipėdą, apsilankėme delfinariume. Po miestą pasivaikščiojome. Aišku, jei ir turnyre būtų pavykę aukštesnę vietą užimti, tuomet kelionė būtų išvis puiki“, - DELFI sakė savaitę Palangoje su dviem sūnumis praleidusi Irina.

Klaipėdoje aplankė kapines

Kiekvienais metais į Klaipėdą iš Sankt Peterburgo atvykstančios Raisa su dukerimi Marina buvo labai patenkintos šiuo skrydžiu. Jos į Palangą atskrido pirmuoju reisu birželio 17-ąją, o po savaitės birželio 24-ąją ruošėsi kelionei namo, į Sankt Peterburgą.

„Šis lėktuvo skrydžio maršrutas mus labai nudžiugino. Paprastai į Klaipėdą mes važiuodavome traukiniu per Vilnių. Tai labai alinanti beveik dvi paras trunkanti kelionė. O lėktuvu sugaišome vos dvi valandas.

Ir servisas labai geras. Dabar tik išmėginome šį skrydį. Jis mums patiko, o jau kitąmet atskridusios gal kur nors ir pailsėsime. Juolab ir mano dukra, kuri nors gimusi Rusijoje, tačiau norėtų čia atvykti. Tai mes čia atskridusios susirinkome informaciją, kur galėtume kitąmet apsistoti, ką pamatyti, kokios kainos. Grįžusios į Sankt Peterburgą išsirinksime ar kokį motelį, ar kempingą, ir kitąmet vėl visos atskrisime“, - jau kitų metų kelionę planavo Marina.

Moterys pasakojo, kad šiemet buvo apsistojusios pas pažįstamus klaipėdiečius. Raisa, kuri Klaipėdoje yra gyvenusi beveik tris dešimtmečius, į Sankt Peterburgą gyventi išvyko mirus vyrui maždaug 1996-aisais.

„Tačiau į Lietuvą atvažiuoju kiekvienais metais. Nes Klaipėdoje palaidotas mano vyras, aš lankau jo kapą. Mano vyras buvo jūrininkas, laivo radistas. Kai gyvenau Klaipėdoje, lietuviškai puikiai mokėjau, dabar jau daug ką pamiršau. Beje, Klaipėda man dabar daug gražesnė nei buvo tuomet, kai gyvenau. Daug naujų pastatų, net dangoraižių, bankų, prekybos centrų“, - įspūdžiai dalijosi Raisa.

Ji sakė, kad per tą savaitę, kol viešėjo Klaipėdoje, daug nekeliavo, nes reikėjo spėti atlikti kitus suplanuotus darbus.

„Buvome nuvažiavę tik į Dreverną. Ten taip pat labai gražu. Nameliai poilsiui pastatyti, keltas į Nidą keleivius plukdys, viską sužinojome ir pamatėme. Paslaugų kainos Lietuvoje mums buvo priimtinos, servisas labai geras. Ir požiūris vietinių labai geras. Nors pati lietuviškai nekalbu, tiesa, daug ką suprantu, tačiau aplinkiniai į tai nekreipia jokio dėmesio. Pardavėjai, taksi ir autobusų vairuotojai bendrauja labai normaliai. Niekas nesakė, kad kalbėkite tik lietuviškai, nes rusiškai atseit nesuprantu. Su tokia situacija nesusidūrėme“, - kalbėjo Raisa.

Tiesa, skrydis šioms dviem moterims kainavo ne pigiai – už bilietus į Palangą ir atgal į Sankt Peterburgą jos sumokėjo 36 tūkst. rublių, apie 550 eurų.

„Bet į šią kainą įskaičiuotas ir draudimas. Aišku, jei būtume pirkusios bilietus anksčiau, galėjome ir sutaupyti. Tačiau susizgribome vos ne paskutinę dieną, tai ir kaina tokia didoka“, - sakė Marina.

Kvėpavo gimtinės oru

Iš Sankt Peterburgo atskrendančios draugės laukianti Liudmila taip pat džiaugėsi šiuo skrydžiu, nes traukiniu kelionė trunka labai ilgai ir labai vargina.

„Draugės niekuo nenustebinsiu, nes ji buvusi klaipėdietė ir čia viskas jai pažįstama. Ji atvažiuoja čia tik pakvėpuoti gimtinės oru. Moteris, kurios laukiu, mano suolo draugė, abi baigėme tą pačią M. Gorkio vidurinę mokyklą. Baigus ją teko kažkur studijuoti. Aš pasirinkau Vilnių, ji – Sankt Peterburgą. Taip ten ir liko. Kitos mūsų klasės draugės gyvena Izraelyje, JAV, kitose šalyse“, - pasakojo Liudmila.

Anot jos draugės, daug kas Lietuvoje yra brangiau nei Sankt Peterburge. Ypač skiriasi vaistų kainos. Lietuvoje jie kur kas brangesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)