Dešimtmetį laikinojoje sostinėje veikianti JAV bendrovė per ateinančius trejus metus ketina įdarbinti 40 aukštos kvalifikacijos finansų, automatikos ir kompiuterinio modeliavimo specialistų.

„Kauną aukštos pridėtinės vertės paslaugų teikimui pasirinkome dėl darbo rinkoje esančių talentingų specialistų.

Didžiąją dalį jų sudaro Kauno technologijos universiteto absolventai, tačiau gerų darbuotojų ateina ir iš Vilniaus, Klaipėdos universitetų bei Kauno kolegijų. Dėl to neabejojame, kad resursų kolektyvo augimui yra pakankamai“, - teigia „Dematic“ inžinerinių paslaugų centro vadovas Vadim Major.

Šiuo metu Kauno padalinyje dirba 60 specialistų. Dauguma naujai priimtų darbuotojų dirbs automatinio valdymo sistemų skyriuje, kuris atlieka „Dematic“ mechatroninės įrangos projektavimą bei derinimą objektuose.

Be to, numatyta plėsti ir kompiuterinio modeliavimo komandą, atliekančią kokybinių charakteristikų tyrimus naujai projektuojamoms sistemoms.


„Akivaizdu, kad Kauno rajonas tampa investicijų lyderiu Lietuvoje. Tai, kad dešimtmetį savo veiklą vykdžiusi bendrovė plečia veiklą būtent Kaune tik įrodo, jog čia kuriamas investicinis klimatas investuotojų vertinamas teigiamai.

Svarbu pažymėti, kad čia kuriasi ar plečiasi ne tik paslaugų centrai, bet ir inžinerinės pramonės lyderiai, o tai stiprina šalies ekonominę raidą ir, žinoma, didina gyventojų užimtumą“ , - teigia ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

„Pagal paslaugų centruose dirbančių specialistų skaičių Kaunas yra dešimt kartų mažiau užpildytas nei Krokuva ir beveik keturis kartys mažiau nei Vilnius.

Tai reiškia, kad miestas dar tik pradeda auginti šio sektoriaus klasterį.

Turint omenyje jau dabar jame esančius žaidėjus bei aukštųjų mokyklų ruošiamų specialistų kompetencijas, antras pagal dydį Lietuvos miestas turi geras perspektyvas artimiausiais metais tapti rimtu pretendentu pritraukti visame regione geidžiamus prekės ženklus“, - teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktorius Gediminas Koryzna.

„Dematic“ turi padalinius 35 šalyse ir yra viena iš penkių didžiausių logistikos automatizavimo sistemų tiekėjų pasaulyje.

2016 metų pabaigoje įmonė dar sustiprino pozicijas prisijungdama prie KION Group – vienos iš logistikos transporto priemonių ir sistemų rinkos lyderių pasaulyje, turinčios daugiau nei 30 tūkstančių darbuotojų ir 2016 metais pasiekusios 5,6 mlrd. eurų apyvartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)