Kaip agentūrai „Interfax“ sakė šaltinis bankų srityje, amerikiečių investuotojai įsigijo baltarusiškų obligacijų už maždaug 900 mln. JAV dolerių iš 1,4 mlrd. JAV dolerių, o tai sudaro 64,5 proc. visos emisijos.

Britai investuotojai nupirko 26 proc. obligacijų (už maždaug 365 mln. JAV dolerių), o investuotojai iš žemyninės Europos – 9 proc. (125 mln. JAV dolerių).

Baltarusija išplatino penkerių metų trukmės euroobligacijų už 800 mln. JAV dolerių ir dešimties metų trukmės obligacijų už 600 mln. JAV dolerių. Obligacijų pajamingumas – atitinkamai 7,125 ir 7,625 proc. metinių palūkanų.

Obligacijų paklausa pasiūlą viršijo 3,1 mlrd. JAV dolerių. Paklausesnės buvo penkerių metrų trūkės obligacijos.

Emisijų platinimo organizatoriais pasirinkti „Citi“ ir „Raiffeisen Bank International“, padedant Baltarusijos plėtros bankui.

Baltarusija tarptautinėje kapitalo rinkoje nesiskolinimo daugiau kaip šešerius metus. 2011 metų sausį buvo parduota septynerių metų trukmės 800 mln. JAV dolerių nominalios vertės obligacijų emisiją už 8,95 proc. metų palūkanų. Tai vienintelė dabar apyvartoje cirkuliuojanti Baltarusijos tarptautinių skolinių vertybinių popierių emisija.

2010 metais Baltarusijos tarptautinėje rinkoje išplatinta penkerių metų trukmės 1 mlrd. JAV dolerių dydžio obligacijų emisija buvo išpirkta laiku.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)