Palyginti su spalio mėnesiu, kai VPR buvo minus 30, jis pakilo aštuoniais punktais. VPR rodo gyventojų, kaip ekonomikos dalyvių, nuomonę apie esamą ir numatomą savo šeimos (namų ūkio) materialinę padėtį, ekonominę šalies padėtį ir jos pokyčius.

Ekonominių vertinimų rodiklis sausio mėnesį buvo minus 21 ir, palyginti su spalio mėnesiu, bendras svarbiausių ekonomikos dalyvių - gamintojų, vartotojų ir investuotojų - pasitikėjimas padidėjo 3 punktais. Pramonės pasitikėjimo rodiklis šį mėnesį buvo minus 12, statybos - minus 53, prekybos - minus 7.

Pasak statistikų, VPR didėjimą lėmė geresnis namų ūkių finansinės padėties ir šalies ekonomikos perspektyvų vertinimas. Sumažėjo apklaustųjų, nesitikinčių nė kiek sutaupyti, dalis. Nedarbo lygio sumažėjimo žmonės nesitiki, tačiau, palyginti su rudens mėnesiais, manančių, kad nedarbas toliau augs, sumažėjo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją