„Pagrindinė alternatyva dabar yra vieno juridinio asmens sukūrimas, kuris turėtų 4-5 filialus ir jie aptarnautų 4-5 pagrindinius Lietuvos regionus.

Naujoje Darbo biržoje didesnis dėmesys būtų skiriamas darbui su darbdaviais, kad jie galėtų efektyviau įdarbinti darbuotojus. Dabar biržoje dirba daug vadovų, yra atskiros padalinių buhalterijos, tad reikia efektyvumo“, - BNS sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė.

Anot jos, kartu svarstoma alternatyva sukurti ne vieną, o 4-5 atskirus juridinius asmenis, tačiau ji kol kas nėra galutinai apsvarstyta ministerijoje.

E. Radišauskienės teigimu, pertvarką norima užbaigti 2018 metų trečiąjį ketvirtį. Kartu su pertvarkos pasiūlymu Vyriausybei bus pateikti skaičiavimai, kiek darbuotojų bus atsisakyta, o kiek - perkelta į kitas įstaigas.

Šiuo metu Darbo biržą sudaro pagrindinė įstaiga su 10 teritorinių padalinių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Tauragėje, Telšiuose ir Utenoje. Jie veikia kaip atskiri juridiniai vienetai - biudžetinės įstaigos.

Gegužės mėnesį Darbo biržoje ir jos padaliniuose dirbo 1390 žmonių. Jai nuo praėjusių metų balandžio vadovauja konkursą laimėjusi Ligita Valalytė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)