Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė tokioms Seimo nario konservatoriaus Pauliaus Saudargo pateiktoms Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms. Jas parėmė 55 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė 8 parlamentarai. Prieš jų svarstymo Seimas ketina sugrįžti rudens sesijoje.

P. Saudargas siūlo numatyti galimybę pavojingus darbus dirbančius darbuotojus, kaip ir asmenis, vairuojančius antžeminio, vandens ir oro transporto priemones, tikrinti dėl neblaivumo (girtumo) net ir nesant pagrįstų įtarimų dėl galimo darbuotojų neblaivumo.

Darbdaviams siūloma numatyti pareigą užtikrinti, kad būtų tikrinamas ne tik prieš reisą jų darbuotojų, vairuojančių įmonių, įstaigų, organizacijų transporto priemones, blaivumas (girtumas), bet ir prieš darbo pradžią pavojingus darbus dirbančių darbuotojų blaivumas (girtumas).

Taip pat siūloma nustatyti pareigą darbdaviams saugoti darbuotojų blaivumo (girtumo) testų informaciją.

Pasak P. Saudargo, įstatymo pataisomis tikimasi sumažinti nelaimingų atsitikimų riziką tuose darbuose, kuriuose galimos skaudžiausios pasekmės darbuotojų sveikatai ir gyvybei.

Šiuo metu Alkoholio kontrolės įstatyme nustatyta, kad darbuotojai, kai yra pagrindas įtarti, jog jie dirba neblaivūs (girti), taip pat asmenys, vairuojantys antžeminio, vandens ir oro transporto priemones Lietuvos Respublikoje, gali būti tikrinami dėl neblaivumo (girtumo) ir alkoholio kiekio kraujyje arba iškvepiamame ore. Darbdaviai privalo užtikrinti, kad prieš reisą būtų tikrinama, ar jų darbuotojai, vairuojantys įmonių, įstaigų, organizacijų transporto priemones, yra blaivūs (negirti).

Šiuo metu darbdaviai neturi pareigos užtikrinti pavojingus darbus dirbančių darbuotojų blaivumo. Galimybė tikrinti šių darbuotojų blaivumą (girtumą) atsiranda tik esant pagrįstų įtarimų dėl galimo asmens neblaivumo.

Alkoholio kontrolės įstatyme taip pat nėra nustatytos darbdavių pareigos saugoti darbuotojų blaivumo (girtumo) testų informaciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)