Tyrimo duomenimis, įtariamieji įsigijo veikiančios įmonės akcijas, perėmė buhalterinius dokumentus ir elektroninį kortelių skaitytuvą, nors žinojo, kad jokios realios veiklos, susijusios su įmone, nevykdys.

Pasinaudoję elektroninių kortelių skaitytuvu, keturi įtariamieji sukūrė nusikaltimo mechanizmą, naudojo fiktyvias sutartis su išgalvotais užsakovais bei neteisėtai įgytus užsienio piliečiams išduotų mokėjimo kortelių duomenis.

Suklaidinusi banką, grupuotė į įmonės sąskaitą gavo kiek daugiau nei 8 tūkst. eurų, kuriuos įtariamieji išsigrynino dar tą pačią dieną.

Banko darbuotojams kilus abejonių dėl operacijų teisėtumo, įmonės sąskaitos buvo užblokuotos ir planas tokiu veiklos mechanizmu įgyti dar beveik 190 tūkst. eurų buvo sustabdytas.

„Kruopščiai suplanuotų ikiteisminio tyrimo veiksmų bei glaudaus teisėsaugos institucijų bendradarbiavimo dėka, pasiekėme laukiamą rezultatą – nustatyti organizuotos grupės nariai.

Jau kreipiausi į Klaipėdos miesto apylinkės teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės skyrimo vienam iš įtariamųjų“, – pranešime cituojamas ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Antro baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Galminas.

Trims įtariamiesiems skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Ketvirtasis grupės grupės narys šiuo metu yra sulaikytas ir apklausiamas.

Klaipėdos miesto apylinkės teisme penktadienį vyks posėdis, per kurį bus sprendžiama dėl suėmimo įtariamajam A.V. skyrimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)