10 val. Nepriklausomybės aikštėje į akciją ketina susirinkti visų urėdijų atstovai, atskirai protestuos Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacija.

Jos pirmininkė Inga Ruginienė BNS sakė, kad trečiadienį tikimasi kelių šimtų įspėjamosios akcijos dalyvių, o po savaitės ar dviejų numatoma surengti streiką arba mitingą.

„Spaudimas Seimo nariams yra didelis priimti pataisas griežtai šioje Seimo sesijoje, tačiau kokybės nėra laikomasi“, - BNS sakė I. Ruginienė.

Jos teigimu, klausimas dėl valstybinių miškų reformos į Aplinkos apsaugos komiteto darbotvarkę buvo įtrauktas netikėtai, praėjus dienai po to, kai turėjo būti atlikta reformos ekspertizė, kurios reikalauja maždaug 50 parlamentarų. Tačiau antradienį pavakare jis jau buvo atšauktas.

„Taip elgtis negalima. Nepaisant to, akcija įvyks“, - kalbėjo profesinių sąjungų vadovė.

Urėdijų pertvarkos planas numato, kad vietoj Generalinės urėdijos ir 42 rajonuose esančių urėdijų bus įsteigta 25 skyrius turinti viena valstybės įmonė „Lietuvos valstybiniai miškai“. Prie šios įmonės ketinama prijungti ir Miškotvarkos institutą.

Dabar visus valstybinius miškus valdo Generalinė miškų urėdija ir 42 miškų urėdijos, jose dirba apie 4 tūkst. miškininkų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)