Vienas pirmųjų rezultatų – specializuotų Maltos kavinių ir krautuvių lentynose atsirado TŪB „Rinkuškiai“ alaus. Lietuviai jį sėkmingai eksportuoja į Latviją, Estiją, Lenkiją, o biržiečių raugintą girą – į Jungtines Valstijas, tad tikisi atrasti nišą ir Viduržemio jūros regione, sakome Lietuvos prekybos rūmų Maltoje pranešime spaudai.

„Maltiečiai – puikūs vyno gamintojai ir žinovai. Tačiau iki šiol jie savo gimtinėje neturėjo aukštos kokybės alaus, kokį siūlo lietuviško alaus darykla“, – sako Lietuvos prekybos rūmus įkūręs kompanijos „Tomas international“ vadovas Tomas Mikalauskas.

Lietuvių verslininkus jis supažindino su vietos rinka, padėjo užmegzti ryšius su stambių prekybos tinklų ir viešbučių atstovais. Anot T. Mikalausko, netrukus čia pasirodys ir UAB „Biržų duona“ produktai. Tikimasi atverti kelią ir kitų bendrovių produkcijai.

Lietuvos generalinis konsulas Maltoje Tony Zahra ir Lietuvos prekybos rūmų Maltoje prezidentas Tomas Mikalauskas

„Maltoje, kurios virtuvė perėmusi itališkos kulinarijos tradicijų, būtų ypač paklausūs Lietuvos gamintojų pieno produktai: kietasis fermentinis, mocarela, feta sūris, ilgo galiojimo pienas, jogurtas. Taip pat yra mėsos produktų, geriamojo vandens, vaisių sulčių, obuolių poreikis. Maltiečiai, kaip gurmanai, įvertintų ir aukštos kokybės lietuviškus konditerijos gaminius“, – priduria T. Mikalauskas.

Visas Maltos plotas panašus į Vilniaus, čia gyvena pusė milijono žmonių. Tačiau per metus šio krašto salas, iš vienos pusės žvelgiančias į Siciliją (Italiją), iš kitos – į Maroką, aplanko maždaug 2 mln. svečių iš užsienio.

Užsienio investuotojai Maltą vertina dėl palankių sąlygų plėtoti verslą ir mokesčių lengvatų

Lietuvos prekybos rūmai ketina padėti Lietuvos verslininkams prasiskinti kelią ir į Šiaurės Afrikos rinką. Mat su kaimyniniu Magribo regionu Malta palaiko glaudžius ryšius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)