„Sodra“ paskelbė, kokie vidutiniai atlyginimai (neatskaičius mokesčių) gegužės mėnesį buvo mokami bendrovėse, kuriose dirbo daugiau kaip trys darbuotojai.

Didžiausias mėnesinis darbo užmokestis – daugiau kaip 28,4 tūkst. Eur – mokėtas Šiauliuose įsikūrusiai bendrovei „Prekybos namai Bmz-Baltija“. Bendrovės interneto puslapyje nurodyta, kad ji atstovauja „Baltarusijos metalurgijos kompanijos“ patronuojančiai įmonei „Baltarusijos plieno gaminiai“. Lietuvos įmonė nurodo užsiimanti didmenine prekyba armatūra, laidais, vamzdžiais ir kt. Šiuo metu įmonė turi 8 darbuotojus.

Antroje vietoje pagal didžiausią atlyginimą – per 17 tūkst. Eur – gegužę buvo „4Energia“, turinti 7 darbuotojus.

Kaip rašė „15min.lt“, su šia ir kitomis bendrovėmis susiję verslininkai pastatė vėjo jėgaines socialdemokratui Artūrui Skardžiui ir jo žmonai priklausančioje žemėje. Seimo Antikorupcijos komisija aiškinsis aplinkybes, kaip buvo išnuomoti šie žemės sklypai, ar būdamas Seimo nariu savo sprendimais ir teiktais projektais politikas neturėjo asmeninės naudos.

Trečioje vietoje pagal mokėtų atlyginimų vidurkį buvo „Hewlett Packard Vilnius“. Jos darbuotojai vidutiniškai uždirbo 11,6 tūkst. Eur per mėnesį.

„Google Lithuania“ savo darbuotojams gegužę mokėjo vidutinį 9,9 tūkst. Eur atlyginimą.

UAB „Epso-G“, kurios 100 proc. priklauso valstybei (per Energetikos ministeriją), 23 darbuotojams gegužės mėnesį mokėjo vidutinį 9,1 tūkst. Eur darbo užmokestį.

Likusias didžiausius atlyginimus mokančių bendrovių TOP10 vietas užėmė „Huawei Technologies Vilnius“ (8778 Eur), „Samsung Electronics Lithuania“ (8458 Eur), „Bull Baltija“ (8389 Eur) „Inter Rao Lietuva“ (8178 Eur) ir „Energogrupė“ (7856 Eur).

DELFI kalbinti specialistai yra pastebėję, kad tarp įmonių, kuriose fiksuojamas didžiausias vidutinis atlyginimas, dažniausiai patenka tos bendrovės, kurios vieną ar kitą mėnesį darbuotojams išmoka vienkartinius priedus ar kitas vienkartines išmokas.

Balandžio mėnesį didesnę nei 10 tūkst. vidutinę algą mokėjo 7 iš 10 didžiausius atlyginimų vidurkius fiksavusios įmonės. Gegužę tokių buvo tik trys.

Primename, kad šiuo metu minimali mėnesinė alga yra 380 Eur, o vidutinis darbo užmokestis – 817 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)