„Naujos funkcijos leidžia mokesčių mokėtojams visiškai perkelti krovinio pervežimo administravimą į elektroninę erdvę. i.VAZ nuo šiol yra ne tik platforma važtaraščio duomenims VMI teikti, tai – elektroninės paslaugos, kuriomis naudodamiesi pervežimo operacijos dalyviai – siuntėjas, vežėjas ir gavėjas - gali glaudžiau bendradarbiauti. i.VAZ vartotojais gali tapti ir tie mokesčių mokėtojai, kurie neprivalo teikti važtaraščio duomenų, tačiau pageidauja popierinius važtaraščius pakeisti elektroniniais ir pasinaudoti posistemio teikiamomis galimybėmis“, – pranešime spaudai cituojama i.MAS programos vadovė Eglė Ramanauskienė.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, šiuo metu i.MAS naudojasi per 85 tūkst. vartotojų. Nuo i.VAZ starto į posistemį pateikta beveik 15 mln. važtaraščių, iš jų – 11 proc. el. važtaraščių.

i.VAZ pradėjo veikti pernai spalį. Gegužės pabaigoje VMI kartu su Policijos, Muitinės, Kelių transporto inspekcijos ir Maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai tikrino vežėjus, ar jie naudojasi nauja sistema. Iki šių metų pradžios VMI buvo pažadėjusi netikrinti vežėjų, nes jiems reikėjo laiko priprasti prie naujos sistemos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)