„Norime pasikalbėti su savivaldybių atstovais apie savivaldoms deleguotų žemės ūkio funkcijų racionalizavimą. Norime, kad jos būtų vykdomos efektyviau ir pigiau. Kalbėsimės, ką ministerija galėtų visiškai perduoti savivaldybėms. Tai yra jautrus klausimas, todėl šiandien nesitikime kažkokių sprendimų, o norime išsiaiškinti pozicijas“, – BNS sakė B. Markauskas. Jis pirmadienį susitiks su Savivaldybių asociacijos vadovais.

Jo teigimu, taip pat bus kalbama apie trumpųjų maisto tiekimo grandinių skatinimą - šiame procese aktyviai dalyvauja ir savivaldybės.

Savivaldybės dažnai yra atsakingos už žemės ūkio technikos ir ūkių registravimą, konsultuoja žemės ūkio paslaugų klausimais. Labiau su žemės ūkiu susijusios savivaldybės teikia įvairią pagalbą ūkininkams.

Europos Sąjunga (ES) per Kaimo plėtros programą remia trumpųjų maisto tiekimo grandinių kūrimą, kai ūkininkas savo produktus parduoda ne tarpininkams, o pats prekiauja turguose arba savo ūkyje. Keli ūkininkai gali kooperuotis, kad pigiau nuvežtų produkciją į turgavietę ir ją parduotų be tarpininkų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)