Tokį kodekso pakeitimo projektą įregistravo Seimo nariai Raimundas Martinėlis, Darius Kaminskas ir Petras Valiūnas.

Pagal projektą, alkoholinių gėrimų vartojimas, laikymas ar gabenimas atidarytoje pakuotėje automobilių salonuose, išskyrus autotransporto priemones, kurių salonas yra stacionariai atskirtas nuo vairuotojo vietos, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo keturiolikos iki trisdešimt eurų.

Siūloma numatyti, kad viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimas iš šių viešojo maitinimo vietų pirmadieniais-šeštadieniais iki 10 valandos ir nuo 20 valandos, o sekmadieniais - iki 10 valandos ir nuo 15 valandos užtraukia baudą nuo keturiolikos iki trisdešimt eurų.

Už tokius administracinius nusižengimus, kurie padaryti pakartotinai, siūloma bausti nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

Už tokius nusižengimus gali būti taikoma ir administracinio poveikio priemonė - įpareigojimas dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, ankstyvosios intervencijos, sveikatos priežiūros, resocializacijos, bendravimo su vaikais tobulinimo, smurtinio elgesio keitimo ar kitose programose (kursuose).

Už alkoholinių gėrimų pardavimą mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo vietose jaunesniems kaip 20 metų asmenims siūloma numatyti baudą nuo devyniasdešimt iki vieno šimto aštuoniasdešimt eurų. Už tokį administracinį nusižengimą, padarytą pakartotinai, siūloma bausti nuo vieno šimto aštuoniasdešimt iki keturių šimtų keturiasdešimt eurų.

Siūloma, kad kodekso pataisos įsigaliotų 2018 metų sausio 1 d.

DELFI primena, kad Seimas jau yra priėmęs Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kurios įsigalios nuo kitų metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (778)