Laikraščio duomenimis, per antradienį vykusį susitikimą viena iš „Uber“ direktorių tarybos narių Arianna Huffington pažymėjo, kad „kai į „įmonės“ valdybą patenka viena moteris, greičiausiai joje atsiras dar viena“. Atsakydamas į šį pastebėjimą, D. Bondermanas pareiškė, kad jei taryboje būtų daugiau moterų, „tai greičiausiai reikštų daugiau plepalų“.

Vėliau milijardierius atsiprašė už savo komentarą. Jis taip pat pareiškė prisiimąs „visą atsakomybę už incidentą“ ir nenorįs, kad jo žodžiai trukdytų „Uber“ pastangoms „sukurti „korporatyvinę“ kultūrą, kuria galėtume didžiuotis“.

„Uber“ pastaruoju metu sulaukia itin daug kritikos dėl kai kuriems bendrovės darbuotojams pateiktų kaltinimų seksualiniu priekabiavimu bei bendrovės darbo etikos. „Uber“ vadovas Travisas Kalanikas, antradienį informavęs darbuotojus apie sprendimą laikinai pasitraukti iš pareigų, pažadėjo, kad įmonė atliks kruopštų visų incidentų tyrimą.

Praėjusią savaitę „Uber“ pranešė atleidusi 20 darbuotojų po tyrimo dėl seksualinio priekabiavimo bei kitų pažeidimų įmonėje. Gegužės pabaigoje „Uber Technologies“ atleido inžinierių Anthony Levandowskis, apkaltintą pavogus slaptą medžiagą, susijusią su autonominio automobilio kūrimu, iš „Google“ valdančios bendrovės „Alphabet“.

Vasarį dvi buvusios „Uber“ darbuotojos apkaltino savo buvusią vadovybę seksizmu. Bendrovė taip pat buvo kaltinama smaugiančia vadybos politika ir žalinga darbo aplinka. Vėliau skandalo dėmesio centre atsidūrė ir pats „Uber“ vadovas: internete atsirado vaizdo įrašas, kuriame T. Kalanikas įžeidinėjo vieną iš bendrovės vairuotojų Fawzį Kamelį.

Po incidento T. Kalanikas bendrovės tinklapyje paskelbė viešą atsiprašymą. Be to, vasario pabaigoje bendrovei „Alphabet“ priklausanti įmonė „Waymo“ padavė ieškinį San Francisko federaliniam teismui prieš „Uber“ ir jos antrinę įmonę „Otto“, apkaltinusi jas technologijų, naudojamų autonominių automobilių gamyboje, pasisavinimu.

Tarptautinę JAV bendrovę „Uber“ 2009 metais įsteigė T. Kalanikas ir Garrettas Campas, bendrovės būstinė buvo įkurta San Franciske, Kalifornijos valstijoje. Šiuo metu „Uber“ savo veiklą vykdo daugiau kaip 500 miestų beveik 80-yje šalių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)