Bankas pranešė, kad pirmasis euro zonoje savo lėšomis atliko finansų rinkos dalyvių – daugiausia bankų – atsparumą kibernetiniams išpuoliams.

„Tokį sprendimą paskatino sparti informacinių technologijų plėtra, jų skverbtis į finansinių paslaugų sektorių ir su tuo susijusios rizikos. Tam, kad įvertintume, kaip žmonių ir įmonių pinigai apsaugoti nuo galimų kibernetinių atakų, patys ėmėmės programišių vaidmens ir panaudojome gausų ir įvairų „įrankių“ arsenalą“, – pranešime sakė Lietuvos banko Operacinės rizikos skyriaus vyresnioji specialistė Olga Starkienė.

Pasak jos, bankų informacinės sistemos atlaikė kibernetines atakas, o tai rodo, kad finansų sistema yra pakankamai atspari.

„Nepaisant geros parengties atremti kibernetinio pobūdžio atakas, identifikuotos ir tobulintinos sritys. Lietuvos bankas kiekvienam tyrimo dalyviui atskirai pateiks detalias pratybų rezultatų ataskaitas ir rekomendacijas, kaip dar labiau sustiprinti atsparumą. Atsipalaiduoti negalima, kadangi išpuoliai į elektroninę erdvę grįžta vis naujomis formomis“, – sakė O. Starkienė.

Pasak jos, per tyrimą Lietuvos banko specialistai vertino, kaip programišių atakų metu bankai užtikrintų elektroninių paslaugų prieinamumą – buvo imituotos skirtingų scenarijų kibernetinės atakos, vertinta, kaip apsaugota infrastruktūra, tikrintos kibernetinės rizikos valdymo procedūros ir kaip jų laikomasi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)