Pasak konservatorių frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, su finansų ministru taip pat bus aptariama „informacijos nutekinimo“ problema Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI).

„Ne kieno nors, o ministro atsakomybė yra užtikrinti, kad šia institucija būtų galima pasitikėti“, - BNS tvirtino G. Landsbergis.

Praėjusią savaitę BNS rašė, kad VMI atstovas spaudai Darius Buta apie žurnalistų paklausimus informavo ne tik savo vadovybę, bet ir VMI tiriamo „MG Baltic“ koncerno atstovus. Pirmadienį D. Buta pasitraukė iš užimamų pareigų.

Konservatorė Audito komiteto pirmininkė Ingrida Šimonytė Vyriausybės pristatyto plano nevadina reforma, o „tik pakaišymais ir patampymais“. Ji prognozuoja, kad kai kurie siūlymai, jeigu jie bus įgyvendinti, skatins slėpti mokesčius.

„Chaosu truputėlį kvepia. Požiūrio į mokesčius, kaip į sistemą, jokio nematau“, - po Vyriausybės siūlymų pristatymo tvirtino I. Šimonytė.

Su S.Skverneliu be mokesčių peržiūros, norima aptarti aukštojo mokslo reformą bei ant Tauro kalno dūlančių buvusių Profsąjungų rūmų likimą.

„Gali būti, kad bus klausinėjama ir apie asmeninius ryšius“, - teigė G.Landsbergis.

Šią savaitę portalas DELFI pranešė, kad grupės parlamentarų siūlomus Vyriausybei perimti buvusius Profsąjungų rūmus daugiau nei dešimtmetį valdė antrųjų S. Skvernelio vestuvių liudininko Darijaus Vilčinsko bendrovė, ne kartą bandžiusi statinį, apipintą Tautos namų vizijomis, įsiūlyti valstybei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)