Ieškinyje, kuris bus paduotas pirmadienį, remiamasi nuostata dėl vadinamųjų šalutinių pajamų, draudžiančia JAV pareigūnams priimti dovanas ar kitą naudą iš užsienio vyriausybių.

Viena nevyriausybinė organizacija, kuri rūpinasi pareigūnų etika, sausį buvo parengusi panašų ieškinį. Tačiau tai yra pirmas kartas, kai tokį žingsnį žengia vyriausybinės institucijos.

Šis ieškinys prisidės prie D. Trumpo bėdų, įskaitant Kongreso ir specialiojo prokuroro vykdomus tyrimus dėl jo kampanijos komandos galimų ryšių su Maskva.

JAV žvalgybos bendruomenė mano, kad Rusija kišosi į 2016-ųjų prezidento rinkimus ir sudarė palankias sąlygas respublikono pergalei.

Stojęs prie valstybės vairo sausį, D. Trumpas perdavė savo nekilnojamojo turto imperijos ir kitų verslų kontrolę savo suaugusiems sūnums, bet jų nepardavė, nors daugelis amerikiečių laikėsi nuomonės, kad jis turėjo taip padaryti, kad išvengtų interesų konfliktų.

Ieškinį JAV Merilando apygardos teismui pirmadienį pateiks Merilando ir Vašingtono generaliniai prokurorai, informavo „The Washington Post“.

Merilando generalinis prokuroras Brianas Froshas sakė, kad ieškinyje kalbama apie D.Trumpo nesugebėjimą atskirti savo privačių interesų nuo prezidento pareigų.

„The Washington Post“ jis sakė, kad tarnybinių pajamų nuostata numato, kad „prezidentas pirmiausia rūpintųsi šalimi, o ne savo asmeniniais interesais“.

Svarbiausią vietą šiame ginče užima viešbutis kurį D. Trumpas pernai atidarė išnuomojęs didelį, netoli Baltųjų rūmų esantį pastatą, kur anksčiau veikė centrinis paštas

Merilando ir Vašingtono prokurorai skundžiasi ne tik dėl priimtų užsienio vyriausybių mokėjimų, bet ir dėl to, kad D. Trumpo viešbutis iškreipia konkurencija su kitais viešbučiais jų jurisdikcijose.

„The Washington Post“ pateikė keletą pavyzdžių, kaip užsienio vyriausybės teikia pirmenybę būtent šiam viešbučiui, o ne kitiems, esantiems kaimyninėje Merilando valstijoje ir Vašingtone.

Leidinys nurodė, kad Kuveito ambasada planavo organizuoti vieną renginį viešbutyje „Four Seasons“, bet galiausiai perkėlė jį į D. Trumpui priklausantį viešbutį „Trump International Hotel“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)