Trišalės tarybos narė, Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė sako suprantanti, kodėl yra kritikuojamas sprendimas politinę atsakomybę perduoti Trišalei tarybai, bet tai, anot jos, išėjo tik į naudą.

„Ji atkreipė dėmesį į iškreiptą politinį procesą, kai buvo priimamas Darbo kodeksas. Su tuo galima absoliučiai sutikti. Ir praėjusi Vyriausybė, ir iš dalies ši tarnauja verslui.

Tą reikia pripažinti. Tas permetimas atsakomybės buvo visuomeninei struktūrai. Manau, kad su tuo procesu mes susitvarkėme ir jeigu toliau tie procesai eis tokiu būdu, tai Lietuva tik laimės“, - BNS tvirtino G. Gruzdienė, komentuodama Dalios Grybauskaitės metinį pranešimą.

Šalies vadovė Seime teigė, jog priimdami naują Darbo kodeksą, valdantieji, per rinkimus žadėję subalansuoti darbo santykius, vengė politinės atsakomybės ir ją permetė Trišalei tarybai.

Darbo kodeksą svarsčius praėjusios kadencijos Seimui, D. Grybauskaitė atvirkščiai tvirtino, jog Seimas visiškai neatsižvelgia į Trišalės tarybos susitarimus.

Šalies vadovės patarėjas vidaus politikos klausimams Mindaugas Lingė anksčiau aiškino, jog praėjusioje kadencijoje Seimas nesiklausė Trišalės tarybos ir priėmė sprendimus, kurie naudingi tik verslui, tačiau dabar negalima pasikliauti tik patariamąją funkciją atliekančia taryba, nes tokiu būdu būtų paneigta Seimo prasmė, jeigu jo nariai nepriimtų politinių sprendimų.

Seimas antradienį priėmė nuo liepos įsigaliojančio naujojo Darbo kodekso pataisas. Liberalesnis kodeksas buvo priimtas pernai birželį, bet netrukus jį prezidentė vetavo.

2016-ųjų rudenį Seimas veto atmetė, Vyriausybei su profsąjungomis sutarus kodeksą pataisyti iki Seimo rinkimų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)