Seimas šiai nuostatai nepritarė, todėl šiuo metu renginiai neskirstomi į mokamus ir nemokamus – pagal dabar esantį įstatymą alkoholio prekyba abiejų tipų renginiuose leidžiama.

„Šiame Seime nėra priimtas sprendimas dėl zonų, kuriose galima prekiauti alkoholiniais gėrimais nemokamuose renginiuose“, - teigia R. Karbauskis.

„Kadangi mes įrašėme, kad negali įeiti į tą zoną žmonės iki 20 metų, kai kurie Seimo nariai ir mūsų koalicijos partneriai sakė, kad taip mes išskirsime šeimas fiziškai: vieni nueis, kiti negalės nueiti.

Aš teigiau, kad tikriausiai su vaikais eidami tėvai neina į tas vietas vartoti alkoholinių gėrimų, bet jeigu tai reikalinga dėl kompromiso, mes tą kompromisą padarysime ir išeisime su papildomu pasiūlymu, kad galima įeiti į tą zoną ir su vaikais, iki 20 metų jaunuoliais, bet iš principo tai būtų visai kita tvarka“, - pridūrė politikas.

R. Karbauskis taip pat perspėjo ir mokamų masinių renginių organizatorius.

„Nė vienas sprendimas nepalietė tų festivalių, kurie yra mokami. Bet reikia pasakyti viena: jeigu festivalių rengėjai nesugebės užtikrinti tvarkos tuose festivaliuose, mes prie to tikrai grįšime.

Nes jeigu žmonės mirs, žus ir taip toliau tuose festivaliuose, kokių faktų yra buvę jau, tai tokiu atveju atsakomybė bus atitinkama“, - perspėjo politikas.

Vienas žymiausių atvejų buvo, kai festivalyje „Sūpynės“ 2015 m. mirė neaiškios kilmės narkotinėmis medžiagomis apsinuodijusi mergina.

Viešėdamas DELFI TV studijoje R. Karbauskis aiškino, kad valstiečių kova su alkoholio paplitimu yra sveikinama Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ir su pavydu aptariama Latvijoje ir Estijoje.

„Pas mus tik kavinėje pakabino mano ir Aurelijaus Verygos portretus ir piešia ant sienų šaržus, bet Estijoje išleido degtinę su jų sveikatos ministro inicialais ir atvaizdu“, - teigė R. Karbauskis.

Politikas alkoholio vartojimo mažinimą įsivaizduoja kaip kovą, kurioje verslas nenori pasiduoti.

Tačiau R. Karbauskis sako, kad ši kova dar nebaigta. Pasak politiko, Seimas įpareigojo Vyriausybę iki kitų metų birželio pateikti įstatymų projektus, kuriais būtų kuriamos specializuotos alkoholio parduotuvės.

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga savo rinkimų programoje buvo siūliusi kur kas radikalesnį valstybinių alkoholio parduotuvių variantą.

Pasak R. Karbauskio, Seimo priimti ribojimai yra pirmas žingsnis, specializuotos parduotuvės būtų antras žingsnis, o jei tai nepasiteisins, tuomet galima kalbėti apie valstybinį alkoholio monopolį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)