Turizmo departamento duomenimis, žmonių srautas iš Rusijos jau auga ir yra vienas didžiausių tarp užsienio šalių.

Eilės prie Lietuvos konsulato – iškalbingas faktas, kad turistų srautas iš Rusijos auga. Gavę vizas, rusai keliauja į Lietuvą pavieniui ir grupėmis.

Anot vienos turizmo agentūros atstovės Jelenos Sipovos, rusai pamėgę Vilnių, dauguma važiuoja po kelis kartus į Palangą, žiemai renkasi Druskininkus.

Didėjant keliautojų srautui, Sankt Peterburgo verslininkai kviečia Lietuvos savivaldybes čia pristatyti lankytinus objektus.

Kartu su Druskininkų, Zarasų, Palangos savivaldybėmis į turistinį žemėlapį nori patekti ir Ukmergės savivaldybė. Šios savivaldybės meras Rolandas Janickas teigia, kad ne tik pramonė, bet ir turizmas turi perspektyvų, ši sfera ypač gera tuo, kad pajamos ateina tiesiai į tą karštą, kurį turistai lanko.

„Jau dabai yra įmonių prisitaikančių prie rinkos sąlygų, siūlomos edukacijos, pavyzdžiui, maisto gaminimas, pasivaikščiojimas mišku su gidu, tyrinėjami meteorito kraterio pažintiniai takai“, – teigė Ukmergės turizmo informacijos centro direktorė Lina Baublienė.

Pasak turizmo departamento, per pirmą šių metų ketvirtį turistų srautas iš Rusijos išaugo beveik dešimčia procentų ir kol kas yra didžiausias tarp dešimties užsienio šalių turistų, besidominčių Lietuva.

Pagal neoficialias socialines apklausas, rusai atostogoms ketina išleisti per šešis šimtus eurų, apie vieną procentą apklaustųjų žada atostogauti Lietuvoje.