Pasak Prancūzijos įmonės, „Fortune Fountain Capital“ pasirašė įsipareigojimą įsigyti 88,8 proc. įmonės akcijų iš JAV investicinių fondų „Starwood Capital Group“ ir „L Catterton“.

Pagal susitarimą „Fortune Fountain Capital“ sumokės po 222,7 euro už akciją. Šia kaina visos „Baccarat“ vertė sudaro apie 185 mln. eurų.
Ketvirtadienio prekybos sesijos pabaigoje „Baccarat“ akcijų kursas siekė 259,9 euro, o įmonės rinkos vertė sudarė 215 mln. eurų.
„Starwood Capital“ „Baccarat“ prekės ženklą įsigijo 2005 metais. Nuo 2012 metų nedidelį akcijų paketą valdo „L Catterton“, susijusi su koncernu LVMH. Apyvartoje atviroje rinkoje yra ne daugiau kaip 10 proc. akcijų, pažymi agentūra „Bloomberg“.

„Jeigu šis sandoris bus įgyvendintas, „Baccarat“ galės paspartinti savo strateginių planų įgyvendinimą visame pasaulyje, visų pirma Azijoje ir Artimuosiuose Rytuose, ir taip pat paremti savo augimą išsivysčiusiose rinkose“, – pareiškė Prancūzijos įmonė.

Kai sandoris bus užbaigtas, Kinijos įmonė paskelbs viešą pasiūlymą tokia pat kaina supirkti likusias „Baccarat“ akcijas. Tačiau „Fortune Fountain Capital“ neplanuoja išbraukti „Baccarat“ akcijų iš Paryžiaus biržos prekybos sąrašų.

Be to, Kinijos įmonė įsipareigojo „daug“ investuoti į pagrindines „Baccarat“ veiklos sritis.

Naujieji savininkai taip pat pažadėjo „išsaugoti ir centralizuoti visą gamybą ir darbo jėgą ir gerbs įmonės 250 metų paveldą“, pažymėjo „Baccarat“.

Prancūzijos įmonei ir toliau vadovaus jos dabartinė vadovė Daniela Riccardi (Daniela Rikardi).

„Baccarat“ pastaruoju metu negali pasigirti finansine sėkme: jos įplaukos nuosekliai mažėja jau ketverius metus. 2016 metais jos smuko iki 148,3 mln. eurų, o pelnas pernai sudarė 3,2 mln. eurų. Prieš tai įmonė penkerius iš septynerių metų fiksavo nuostolius.

Krištolo gamyba Lotaringijos Bakaros mieste buvo įkurta 1764 metais Prancūzijos karaliaus Liudviko XV įsakymu. „Baccarat“ garsėja krištolinėmis šampano taurėmis ir prabangiais šviestuvais.

Nuo 1988 metų Paryžiuje veikia „Baccarat“ krištolo muziejus, kuriame surinkti kai kurie iš garsiausių įmonės dirbinių.
„Fortune Fountain“ įsteigė Wango Xizhi (Vano Sičži), vieno garsiausių kaligrafų Kinijos istorijoje, palikuonys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)