DELFI domisi, už kiek sukutį galima nusipirkti Lietuvoje, užsienyje ir elektroninėse parduotuvėse.

„Sveiki, palyginkime kainas suktukų „Spinner“ Lietuvoje ir Londone esančioje parduotuvėje netoli Brick Lane gatvės“, – į DELFI kreipėsi moteris, nufotografavusi sukutį, kurio kaina – 1,99 svarai, t. y. apie 2,30 euro.

„Tai nuo kada internetu pardavinėjamų sukučių kainos yra didesnės nei pardavinėjamų parduotuvėje Londone, kur nuomos ir darbo užmokesčio kaštai yra 3-4 kartus didesni.

Tikiuosi bent po tokių kainų palyginimų viešinimų priversime susimąstyti Lietuvos verslininkus“, – rašė skaitytoja Marija.

DELFI jau rašė apie sukučių psichozę, atkeliavusią į Lietuvą. Tuomet parduotuvėje „Mini pasaulis“ už 9 eurus sukutį dukrai nupirkusi žurnalistė, kulinarė Beata Nicholson taip pat išreiškė nepasitenkinimą didele kaina.

„Kaina aukšta, mokėjau 8 ar 9 eurus. Tikrai neadekvačiai didelė. Bet, kadangi tai yra dalykas vaikams, vaikai paprastai priverčia tėvus juos nupirkti“, – juokėsi ji.

Užsienyje pigiau

„Londone už du sumokėjau 5 svarus“, – juokėsi skaitytoja, prie laiško pridėjusi daug besijuokiančių šypsenėlių.

„Užpraeitą savaitgalį buvau Paryžiuje ir prie vieno turgelio pastebėjau spinneriais prekiaujančius gatvės prekeivius. Jiems buvo skirtas visas atskiras stalas. Mums siūlė įsigyti už tris eurus, tačiau nepirkome, nes nesuprantame šito daikto. Žinojome apie šitą maniją, tik nusistebėjome, kad net čia nuo jų neįmanoma pabėgti" “, – rašė viena moteris.

Turkijos Sidės kurorte atostogaujanti moteris sukučius pirko už 5 eurus.

Tuo tarpu Estijoje kaina didesnė. „Estijoje 6-7 euriukai. Bet psichozės nėra. Kolegė pasakojo, kad tarp vaikų pakankamai populiaru, visiems reikia – nauja mada, taip sakant, bet gatvėse tai nemačiau “, – sakė šalyje besisvečiuojanti Ieva.

Lietuvos prekybininkai nurodė, kad skirtingose parduotuvėse sukutį galima nusipirkti už 3-9 eurus.

„Mini pasaulis“ bendraturtis Justas Mamontovas pripažino, kad kainai įtaką daro ir milžiniška šio žaisliuko paklausa.

„Kainai įtaką daro užperkami kiekiai ir pristatymo laikas iš gamintojų Kinijoje – norėdami greičiau papildyti lentynas, pardavėjai brangiai moka už pristatymą kurjeriais arba perka iš perpardavėjų. Kita vertus, kainą diktuoja ir paklausa – pirkėjai nenori laukti ar rasti tuščių lentynų, jie nori spinerio dabar ir čia. Žinoma, yra ir kokybės skirtumai“, – komentavo „Mini pasaulis“ bendraturtis Justas Mamontovas.

Parduotuvių „HobbyShop“ marketingo vadovas Edvinas Tamutis pabrėžė, kad nereikia pamiršti, jog tai yra verslas.

„Natūralu, kad visą laiką kažkur yra pigiau. Į „Maximą“ atėjus irgi viskas atrodo brangu, bet žmonės perka. Tai yra rinkos kaina, mes įsivertinome, kokia ji yra, ir tikrai nesame brangiausi. O ta kokybė ar atitinka kainą – sunku pasakyti. Mes irgi esame verslas, nesiveržiame jų už savikainą parduoti“, – sakė jis.

Lietuviškose el. parduotuvėse kainos panašios

Kol kai kurie dėl sukučių stovi eilėse prie parduotuvių, kiti išnaudoja kitus būdus – užsisakinėja žaisliukus internetu.

Tačiau tai nereiškia, kad sukučiai kainuos pigiau. Lietuviškose internetinėse parduotuvės kainos beveik nenusileidžia parduotuvėse esančių sukučių.

Štai „Vinted“ sukučius galima įsigyti už 5 eurus. Skelbime rašome, kad sukučiai visiškai nauji, parduodami su etiketėmis.

Užsakomųjų parduotuvių tinkle „Varle“ sukutį galima įsigyti už maždaug 7 eurus, įvairiomis švieselėmis šviečiantį – 8 eurus, o už metalinį suktuką paklosite apie 18 eurų.

El. parduotuvė „Big box“ sukutį siūlo įsigyti už 8 eurus. Tiesa, pasirinkimas mažas, liko tik baltų suktukų.
Sukutis "Fidget Spinner"

Pigu.lt suktukus parduoda už 8 eurus.

Visgi nereikia užmiršti, kad paprastai daugelis el. parduotuvių nesant tam tikrai sumai taiko administravimo mokestį, kurį reikės pridėti už siuntimą, todėl kaina gali dar labiau apgauti.

Siųstis iš užsienio – pigiausia

Užsienio ar tarptautinės el. parduotuvės šluosto nosį Lietuvos prekybininkams.

Čia sukučių galima rasti įvairių: su LED lemputėmis, metalinių, vaivorykštinį efektą turinčių, įvairiausių spalvų, ornamentų ir formų.

Kainos taip pat kur kas pigesnės nei Lietuvoje. Visame pasaulyje populiarioje „Ebay“ el. parduotuvėje suktukus galima įsigyti nuo vieno euro. Įprasta kaina siekia apie 2 eurus.

Prekybos internetu milžinės „Alibaba“ puslapyje sukučių galima rasti ir dar pigiau: kainos prasideda nuo pusės dolerio, t. y. apie 45 euro centų.
Sukutis "Fidget Spinner"

AliExpress“ siūlo panašią kainą, turėdami vieną dolerį – lengvai gausite suktuką.

Įdomu pasižvalgyti, kad šiose internetinėse parduotuvės galima nusipirkti ir itin brangių suktukų. Pavyzdžiui, „AliExpress“ brangiausias sukutis kainuoja net 854 dolerius (apie 761 eurą).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (633)