Pasak Artūro Bogdanovo, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nerado įtartinų pareigūno veiksmų, todėl dar laukiama Generalinės prokuratūros išvadų, ir jas gavusi, kitą savaitę ministerija dar kartą kreipsis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).

„Kilus įtarimui, kad kai kurios sutartys buvo pasirašytos anksčiau arba vėliau - jam dirbant, vadovaujant tarnybai, kreipėmės į Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Generalinę prokuratūrą, kad ištirtų, ar tie faktai keliantys nerimą. Iš STT jau turime atsakymą - jie nemato kažkokių įtartinų veiksmų, o iš Generalinės prokuratūros nieko negavome, todėl pakartotinai kreipėmės prieš keletą dienų, jie žadėjo kuo skubiau pristatyti. Gal net šią savaitę pavyktų gauti atsakymą iš jų. Kai šitą dalyką išsiaiškinsime, tai formuosime apie galutines išvadas“, - trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijoje aiškino žemės ūkio viceministras.

Jis prognozavo, kad artimiausiu metu ministerija turėtų pateikti pakartotines išvadas VTEK.

„Jeigu kitą savaitę gausime išvadas, komisija revizuos jas ir pasisakys“, - posėdyje teigė VTEK Tyrimų skyriaus vedėja Areta Miškinienė.

A. Bogdanovas paneigė, kad NŽT vadovui skiriami priedai, apie kuriuos užsiminė komisijos vadovas liberalas Vitalijus Gailius.

Žemės ūkio ministerija tyrė D. Kuprio veiklą, įtariant, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, išsinuomodamas valstybinę žemę.

Tyrimas buvo pradėtas dėl Seimo Antikorupcijos komisijos praėjusių metų pabaigoje pateiktos informacijos dėl D. Kupriaus apmokėtų sąskaitų už žemės sklypų formavimą. Ministerija, vasario pabaigoje baigusi pirminį jo veiklos tyrimą, nerado pažeidimų, tačiau VTEK rekomendavo tyrimą atnaujinti ir praplėsti.

Pats D. Kuprys nesutinka palikti posto, nors žemės ūkio ministras Bronius Markauskas jį paragino tai padaryti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)