Socialdemokratų partijos ketinimus išsakė partijos lyderis, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, teigiantis, kad siūlymas Seime bus registruojamas paaiškėjus Vyriausybės planuojamiems mokesčių sistemos pakeitimams.

„Kaip ir žadėjome, registruosime nuolatinį 9 proc. PVM tarifą šildymui. Sulauksime premjero pateikto lengvatų ir mokesčių sistemos pertvarkos plano ir įvertinę visus siūlymus tokį pasiūlymą registruosime. Net nevadinčiau to lengvata: norime paversti tai nuolatiniu mažesniu PVM tarifu, nes norime, kad žmonės įpirktų šildymą, o ne eitų prašyti kompensacijų“, - trečiadienį kalbėjo G. Paluckas, kartu su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi dalyvavęs Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių išmokų skyriuje surengtoje spaudos konferencijoje.

G. Paluckas teigė, kad šiuo klausimu neradus sutarimo valdančiojoje koalicijoje Seime, finansinė našta gyventojams išaugs.

„Gali būti koks nors kompromisinis tarifas. Jeigu nerasime pritarimo, deja, šildymas visiems brangs, paramos gavėjų ratas išsiplės ir dėl to atsakomybę teks prisiimti visai koalicijai, bet didesnę dalį vis dėlto - mūsų koalicijos partneriams (valdančiajai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai - ELTA)“, - kalbėjo socialdemokratų lyderis.

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje R. Šimašius ir G. Paluckas perspėjo, kad nuo birželio nustojant galioti lengvatiniam PVM tarifui šildymui, ne tik išaugs šildymo kainos vilniečiams, bet dvigubai padidės ir pačių paramos prašytojų skaičius mieste, augs administracinė ir finansinė našta miestui.

Pasak sostinės vadovų, Socialinių išmokų skyriuje teks įsteigti 17 naujų etatų, o miestui šios ir pačių kompensacijų mokėjimo išlaidos kainuos papildomai iš viso 1,5 mln. eurų.