Pirmąjį šių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu ketvirčiu prieš metus, atlyginimus ir kitas išmokas Estijoje gavo 546 177 asmenys, arba 2362 asmenimis daugiau nei prieš metus. Bendra darbuotojams išmokėta suma lyginamuoju laikotarpiu iš viso išaugo 106,2 mln. eurų ir siekė 1,676 mlrd. eurų. Ši suma buvo išmokėta

Šio departamento pateikti duomenys gerokai skiriasi nuo šalies Statistikos departamento atitinkamos informacijos. Statistikos departamento duomenimis, vidutinis bruto atlyginimas Estijoje pirmąjį 2017 metų ketvirtį siekė 1 153 eurus (bruto).

Estijos mokesčių ir muitinės departamentas pažymi, kad šių duomenų lyginti negalima, nes skaičiavimo metodika labai skiriasi.

Statistikos departamento skaičiuojamą vidutinį atlyginimą sudaro vienetinis ir laikinis darbo apmokėjimas, atostogpinigiai, nepiniginės išmokos, premijos ir papildomos išmokos.

Mokesčių ir muitinės departamentas skaičiuoja ne vidutinį atlyginimą, o įvairias išmokas, susijusias su darbu.

Be to, Statistikos departamentas savo vidutinio atlyginimo skaičiavimo sistemoje remiasi tik darbuotojais, kurie dirba visu etatu, o Mokesčių ir muitinės departamentas - visais asmenimis, kuriems yra išmokamos bet kokios išmokos, susijusios su darbu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)