Kiti kalbinti šventės svečiai tikino, kad į Palangą jiems visada malonu atvažiuoti. Paradoksas, bet daugelis sakė šiame kurorte ieškantys ramybės.

„Kas traukia į Palangą? Jūra. Gal tik J. Basanavičiaus gatvės šurmulys – ne itin vilioja, bet juk Palanga – tei ne vien Basanavičiaus gatvė. Be to, pažiūrėjome prognozę, kad savaitgalį planuojamas geras oras, tad ir nusprendėme aplankyti šią šventę. Tuo pačiu dalyvausime ir linijinių šokių pasirodyme”, - pasakojo iš Jurbarko atvykusi Agnė Bastienė.

Sykiu su ja buvusi Ieva Pažereckienė džiaugėsi, kad ne tik mieste daug pramogų, bet ir paplūdimyje vyko daug įvairių sportinių varžybų, tad šeimyna galėjo smagiai leisti
laiką prie jūros.

„Kokios kainos? Kad tik ledų kol kas pirkome po vieną eurą. Šiaip mes ne iš tų, kur detalizuoja kainas, ar verčia į litus. Juk ne kiekvieną dieną ilsiesi. Tad, kai jau atvažiuoji, ir neskaičiuoji. Juolab kad miegoti neliksime, tad nakvynei nereikės pinigų. Bet vasarą dar tikrai atvažiuosime į Palangą”, - kalbėjo A. Bastienė.

Dažnai į Palangą atvykstanti Danutė Marcinkevičienė iš Joniškio stebėjosi, kad šiemet šventėje gana nedaug žmonių, o ir prekybininkų mugės esą anksčiau būdavo didesnės.

„Atvykome vakar, bet tikrai ne specialiai į šventę. Taip tiesiog sutapo. Kadangi turime, kur Palangoje apsistoti, dažnai čia lankomės. Neplanuojame nei ko nors pirkti, nei renginiuose labai dalyvauti. Norisi tiesiog ramiai praleisti laiką ir atsipalaiduoti”, - pasakojo D. Marcinkevičienė.

Kad šiemet šventėje mažiau žmonių, akcentavo ir Antanas iš Šiaulių. Tai jį gerokai nustebino, nes ir oras buvo gana geras, ir renginių daug.

„Kasmet man vis mažiau patinka ši šventė. Atrodo, kad tas pats per tą patį”, - sakė sykiu su juo buvęs Tadas.

„Sensti”, - įkando Antanas.

Vaikinai sakė nieko blogo nematantys, jei už nakvynę Palangoje reikia mokėti ir 200 eurų.

„Jei palygintume su kokia Šveicarija, tai čia dar ne taip ir brangu“, - juokavo Antanas. Nuo penktadienio šventėje dalyvaujantys šiauliečiai šeštadienį jau žadėjo vykti namo.

Vytauto gatvėje įsikūrusiame kermošiuje kalbinti tautodailininkai ir kulinarinio paveldo meistrai neslėpė, kad prekyba nevyksta taip, kaip norėtųsi. Bet esą nėra ko stebėtis, jie jau pripratę, nes panaši situacija tęsiasi jau kelinti metai.

„Kaip tik įvedė eurą, taip ir sumažėjo prekybinė galia. Neturi žmonės pinigų gražiems dalykams”, - sakė vienas nenorėjęs viešinti vardo prekeivis.

Šiemetinė Kurorto šventė minima tris dienas (gegužės 26-28 d.). Pasak organizatorių, šventė šiemet ypač turtinga renginių. Visą savaitgalį Palangoje vyks ne tik Kurorto šventės, bet ir dviejų festivalių – pučiamųjų muzikos „Amber Wind“ bei „Sportas visiems“ – renginiai. Didžiulis šventės organizatorių dėmesys šiemet skiriamas Palangos kurorto įkūrėjams grafams Tiškevičiams, juo labiau kad pirmasis Palangos viešbutis bei restoranas – kurorto simboliu tapęs Kurhauzas – šiemet mini 140 metų jubiliejų.