Tai dar įmanoma padaryti iki įstatymo priėmimo. Iš viso yra trys įstatymo priėmimo procedūros: balsuojama po pateikimo, po svarstymo ir po priėmimo.

Ketvirtadienį Seime balsuota po svarstymo, Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas parėmė 75 Seimo nariai.

Po balsavimo ketvirtadienį įstatyme liko nuostata, kad prekyba alkoholiniais gėrimais nestacionariose viešojo maitinimo vietose savivaldybės tarybos nustatyto kurortinio, poilsio ir turizmo sezono laikotarpiu nebus galima.

Nestacionarios viešojo maitinimo vietos yra tos, kurios įrengtos laikinajame statinyje ir kurios alkoholio prekybai vasaros metu įgyja atskirą sezoninę licenciją.

Iš esmės tai reiškia lauko kavines, kurios yra nutolusios nuo stacionarių kavinių ir joms patogiau vesti atskirą apskaitą bei pilstyti gėrimus atskirai nuo pagrindinės kavinės. Jose šiuo metu leidžiama prekiauti iki 22 proc. stiprumo alkoholiu.

Tai taip pat reiškia nestacionarias kavines pajūryje, kurios išdygsta tik sezono metu.

R. Karbauskis sako, kad sieks patikslinti nuostatą taip, kad nebūtų pažeisti stacionarių kavinių interesai ir nebūtų interpretuojama, jog norima uždrausti vartoti alkoholį visose lauko kavinėse.

„Mano ketinimas yra tikslinti nuostatą, kad nebūtų jokių abejonių: tai nėra lauko kavinių apribojimas, kurios yra prie stacionarių kavinių ar restoranų. Kai kurie interpretuoja skirtingai", - DELFI sakė R. Karbauskis.

Politikas sako ketinantis dar pasišnekėti su koalicijos partneriais, bet, jo nuostata tokia, kad atskirą sezoninę licenciją išsiėmusios lauko kavinės, kurios yra šiek tiek nutolusios nuo „motininių" kavinių, neturėtų nukentėti, o visas draudimas būtų taikomas labiau pajūrio ruože išdygstančioms sezoninėms kavinėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)