Laisvos vietos Palangos viešbučiuose šį savaitgalį tirpsta tiesiog akyse. Savaitės viduryje „Booking.com“ duomenimis kurorte buvo užsakyta per 72 proc. visų kambarių. Pigiausi graibstyte graibstomi.

Penktadienį Palangoje prasidės tris dienas truksianti Kurorto šventė.

Laisvų kambarių vis mažėja

Kad ir kaip būtų keista, nebeliko laisvų kambarių ir brangiausiuose viešbučiuose. „Booking.com“ duomenimis, jų užimtumas trečiadienį siekė 98 proc. O dar sako, kad žmonės neturi pinigų ir į Palangą niekas nevažiuoja.

Pačiame miesto centre prie Ronžės įsikūrusiame apartamentų viešbutyje „Amberton Green“ vietų jau nebuvo trečiadienį. Buvo likę tik du patys brangiausi numeriai. Visi kambariai užsakyti buvo ir „Palangos žuvėdros“ viešbutyje.

Vos už 300 metrų nuo jūros nutolusiame viešbutyje „Prie parko“ liko tik vienas numeris, skirtas šeimai su dviem vaikais. Dviejų naktų jame kaina – 162 eurai. Vienas numeris liko ir viešbutyje „Vandenis“. Keturių asmenų šeimai už dvi naktis jame reikėtų sumokėti 184 eurus.

Aukštesnes pajamas gaunantiems poilsiautojams skirtame viešbutyje „Mūza“ trečiadienį tebuvo likę laisvi vieneri šeimyniniai apartamentai. Juose įrengta dvigulė lova tėvams ir dvi atskiros lovytės vaikams. Už dvi paras šiame numeryje reikės sumokėti – 276 eurų.

Vienas numeris, skirtas keturių asmenų šeimai su keturkoju augintiniu liko ir viešbutyje ‚Grand Baltic Dunes“. Po viešbučiu įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Už dvi nakvynes jame reikėtų sumokėti 279 eurus.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė pripažino, kad poilsiautojų antplūdis kurorte tikrai juntamas. Tačiau nakvynę viešbučiuose renkasi ne tik svečiai, bet ir savaitgalį mieste vyksiančių renginių dalyviai.

Ingrida Valaitienė

„Palangoje artėjantį savaitgalį vyks ne tik sezono atidarymo renginiai, bet ir du festivaliai – pučiamųjų muzikos orkestrų „Amber Wind“ bei „Sportas visiems“.

Juk ir muzikinių kolektyvų nariams reikia kažkur pernakvoti. O į sportinį renginį atvyko keliasdešimt sporto šakų atstovaujančių komandų. Gal visi jie ir nesirinko nakvynės brangiausiuose viešbučiuose, gal tik trijų žvaigždučių apgyvendinimo įstaigose ar privačiame sektoriuje, tačiau jų dėka užimtumas Palangoje tikrai padidėjo“, - DELFI paaiškino I. Valaitienė.

Ji taip pat paaiškino, kodėl iš sistemos dingo ir informacija apie brangiausius numerius.

„Neatmeskime galimybės, kad jie visi yra užsakyti. Tačiau viskas yra viešbučių rankose. Jie gali atšaukti informaciją apie laisvas vietas, net jeigu kambariai ir nerezervuoti. Galbūt jie tikisi tuos numerius parduoti vietoje, galbūt taikyti kitą kainodarą“, - sakė I. Valaitienė.

Nakvynę ras visi


Žinoma, apsišarvavus kantrybe ir ilgiau pasėdėjus prie kompiuterio laisvų kambarių dar galima rasti. Štai, svečių namuose „Elena“ šeima galėtų praleisti dvi paras kambaryje su virtuvėle vos už 102 eurus

Privačiai apgyvendinimo paslaugas teikiančių verslininkų asociacijos „Svetingas šeimininkas“ vadovė Irena Švanienė tikina, kad nakvynę asociacijos nariai siūlo vos už 30 eurų.

Esą galima rasti ir pigiau, po 10-15 eurų. Tačiau tuomet neverta stebėtis, jei už tokią sumą išsinuomojus kambarį paaiškės, kad tai tėra atskiras kambarys daugiabučio namo bute, kuriame ir vonia, ir tualetu, ir virtuve teks dalinti su šeimininkais.

Kainos nesikandžioja

Jau praėjusį savaitgalį centrinėje J. Basanavičiaus gatvėje dirbo beveik visos maitinimo ir apgyvendinimo paslaugas teikiančios įstaigos, taip pat saldumynus ir greitą maistą pardavinėjantys kioskai, vaikams skirti atrakcionai ir dviračių nuomos punktai.

Centrinėje Palangos promenadoje įsikūrusios kavinės ir restoranai siūlo pasirinkimą beveik visų socialinių sluoksnių kurorto svečiams. Čia galima rasti kompleksinius pietus ir už 3,9, ir už 4,8 euro. Aišku, galima pietums suvalgyti keptą menkę su bulvių koše už 9,9 euro.

Žinoma, yra ir šaltibarščių, kainuojančių 2 eurus, ir kotletų už 3,5 euro, ir cepelinų už 3,8 euro. Skaičiai negąsdinantys.

Jei ir tai kam nors tai atrodytų per brangu, gali rinktis greito maisto kioskus, kuriuose pardavinėjami karšti sumuštiniai, kebabai ir dešrainiai.

Verslininkai prisipažino, kad kol kas kainų dirbtinai kelti niekas neketina. Todėl jos turėtų tokios pačios, kaip ir pernai.

Palanga sportuos ir muzikuos

Pučiamųjų muzikos orkestrų festivalyje „Amber Wind“ dalyvaus profesionaliausi orkestrai iš Lietuvos ir kitų Europos valstybių.

Šiemet Palangoje pasirodys „Stavanger Brass Band“, Lietuvos kariuomenės orkestras, Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestras, Latvijos karinių pajėgų bigbendas, Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“, Palangos orkestras, Klaipėdos brass kvintetas, Liepojos valtornų kvartetas, ansamblis „Vilniaus klarnetai“.

Taip pat nepriekaištingo skambesio ir intonacijos kolektyvas iš Norvegijos „Stavanger Brass Band“.

Kurorto šventę praturtins festivalio „Sportas visiems“ renginiai. Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ kasmet Palangoje rengiamas festivalis pakvies aktyviai leisti laiką viešosiose kurorto erdvėse: paplūdimyje ties jūros tiltu, Jūratės ir Kastyčio skvere, J. Basanavičiaus gatvėje, Birutės parke, miesto stadione, universaliame sporto komplekse bei kitur.

Festivalio programa pritaikyta kiekvienam pagal pomėgius ir fizinį pajėgumą: nuo raminančios jogos, mankštos paplūdimyje, gimnastikos pasirodymų, rankos lenkimų iki gatvės krepšinio, paplūdimio tinklinio ir kitų varžybų.

Į Palangą - traukiniu

Jau nuo šio penktadienio į Palangą iš Vilniaus galima atvažiuoti ir traukiniu.

Tokį keliavimo būdą pasirinkę keleiviai iš traukiniu keliaus iki Kretingos. Čia jų lauks specialūs autobusai, nuvešiantys iki kurorto. Atskirai autobuso bilieto pirkti nereikės. Trijų asmenų šeima bilietą į Palangą ir atgal gali įsigyti už 90 eurų.

Siekiant taupyti poilsiautojų laiką, „Pajūrio ekspreso“ traukiniai iki Kretingos važiuos nestodami. Todėl keleiviai Palangą pasieks per 4 valandas. Traukinys iš Vilniaus išvyks kiekvieną penktadienį 11 val. 55 min., o šeštadieniais - 7 val. 25 min. Atgal namo kelionė prasidės 18 val. 20 min. Keleivius iš nurodytų kurortų vietų iki geležinkelio stoties Kretingoje veš specialūs autobusai.
Nuo birželio 2 d. bus atidarytas maršrutas į Nidą.

Traukiniu keleiviai važiuos iki Klaipėdos, iš kur kelionę galės tęsti autobusu. Trijų asmenų šeimai pirmyn ir atgal toks keliavimo būdas kainuos 99 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (446)