Gegužės 3 d. atsiųstame bendrovės pranešime spaudai buvo pranešta, kad SOK priėmė sprendimą nutraukti prekybos centrų „Prisma“ veiklą Latvijoje ir Lietuvoje, tačiau parduotuvės Lietuvoje tyliai užsidarė jau gegužę.

Apie tai prekybos tinklas paskelbė savo interneto tinklalapyje paties uždarymo – gegužės 22 dieną.

Iš tinklalapio „Naujienų“ skilties taip pat matyti, kad tą pačią dieną, tikėtina, ryte „Prisma“ dar buvo paskelbusi apie 80 proc. nuolaidą, taikomą visoms prekėms, išskyrus tabakui ir jo gaminiams, trečiųjų šalių teikiamoms paslaugoms – išankstinio mokėjimo kortelių papildymui, sąskaitų apmokėjimui, komunalinių mokesčių paslaugoms, superkamai tarai ir t. t.

"Prisma" paskelbė apie uždarymą

Netrukus po naujienos apie dideles nuolaidas buvo įkelta naujiena, kad tai buvo paskutinė prekybos tinklo darbo dieną.

Prekybos tinklo komercijos direktorius Hannu Houni DELFI teigė, kad gegužės pradžioje paskelbus apie parduotuvių uždarymą, sulaukė milžiniško pirkėjų antplūdžio.

„Įvertinę susidariusią situaciją dėl likusių prekių kiekio, gegužės 22 d. priėmėme sprendimą uždaryti „Prisma“ parduotuves. Apie šį sprendimą iškart paskelbėme interneto svetainėje prisma.lt, taip pat parduotuvių viduje“, – sakė jis.

DELFI primena, kad gegužės 3 d. bendrovei paskelbus apie parduotuvių uždarymą ir finalinį išpardavimą, pirkėjai parduotuves tiesiog nusiaubė, praėjus vos keletai dienų dauguma lentynų buvo tuščios.

„Šių metų pradžioje pradėjome savo tarptautinės veiklos strategijos atnaujinimą. Jos metu priėjome išvadą, jog mūsų parduotuvių „Prisma“ rinkos dalis Latvijoje ir Lietuvoje nėra pakankama, kad artimiausioje ateityje mūsų veikla būtų pelninga.

O užimti pakankamą papildomą rinkos dalį natūraliai plečiant verslą ateinančiais metais būtų labai sunku, – sakė SOK vykdomasis viceprezidentas Jorma Vehviläinen.

– Pastaraisiais metais mažmenininkai daug investavo abiejose šalyse, todėl mažmeninių parduotuvių plotas kvadratiniais metrais, atsižvelgiant į gyventojų skaičių ir vartotojų perkamąją galią, jau yra gana didelis. Be to, dėl „Prisma Deglava“ uždarymo pernai ir mūsų nuomos sutarties nutraukimo prieš terminą stiprokai sumažėjo mūsų veiklos galimybės Latvijoje.“

Lietuvoje veikė keturios šio tinklo parduotuvės. Prekybos centras veiklą tęsia Estijoje, kur veikia 8 parduotuvės, ir Sankt Peterburge, kuriame įsikūrę šešiolika „Prisma“ parduotuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)