Apie svarbiausius pokyčius, susijusius su darbuotojų atostogomis, pirmadienį LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ kalbėjo Vilniaus universiteto Teisės fakulteto lektorė advokatė dr. Vida Petrylaitė.

„Naujos taisyklės turbūt jau daug kam žinomos ir girdėtos, iš pradžių kėlė paniką, dabar susitaikėme, nes skaičiavimas iš esmės liko tas pats. Pagrindinė taisyklė: vietoje įprastų 28 kalendorinių dienų per metus, nuo liepos 1 d. teisė bus įgyjama ir atostogos suteikiamos darbo dienomis, laikysime, kad darbuotojas turi teisę į 20 darbo dienų“, – aiškino teisininkė.

Jos teigimu, jeigu imtume kalendorinį laikotarpį, 28 kalendorines dienas, jose ir būtų 20 darbo dienų.

„Suprantu, kur kartais kyla nerimas. Tiems darbuotojams, kuriems pagal atostogų suteikimo organizavimo tvarką, taikomos griežtos taisyklės, iš anksto visam laikotarpiui sudaromi atostogų grafikai, jiems visiškai nieko nesikeičia – ar imčiau nuo liepos 3 d. iki 31 d. ar 20 darbo dienų – yra tas pats laikotarpis. Apmokėjimas tas pats, nes darbdavys apmoka už darbo dienas pagal kalendorių, o ne už visas 28 dienas.

Gali būti kad šiek tiek, kaip mes sakome, nukentės asmenys, kuriems darbovietėse leidžiama paimti vieną nepertraukiamą dalį, 14 kalendorinių dienų, o likusias 14 dienų imti kada nori, po vieną dieną, po dvi, penkias.

Iš dalies tiems darbuotojams atostogų gali kiek sumažėti, nes jie nesusitaupys. Imdami gabaliukais atostogas, kalendorinėmis dienomis gabaliukais, galėdavome susitaupyti, man atrodo, daugiausia 4 dienas. Bet ne dėl to, kad kodeksas taip garantuodavo, tiesiog dėl to, kad darbdaviai leisdavo taip labai laisvai imti po mažą gabaliuką“, – kalbėjo V. Petrylaitė.

Anot jos, įsigaliojus naujam kodeksui, viena kasmetinių atostogų dalis negalės būti trumpesnė nei 10 darbo dienų. Likusias 10 darbo dienų atostogų bus galima imti taip, kaip bus susitariama su darbdaviu, esą nors ir po vieną dieną.

Advokatės teigimu, atostoginių apmokėjimas lieka toks pats, nes ir dabar jie mokamai už atostogų metų buvusias darbo dienas.

Nuo liepos 1 d. 24 darbo dienas kasmetinių atostogų turės tie asmenys, kurie dirba 6 dienas per savaitę ir turi tik 1 poilsio dieną per savaitę.

„Kaip yra ir dabar, pagal Vyriausybės nutarimą, atskiroms darbuotojų kategorijoms, kurių darbas susijęs su ypatingomis sąlygomis – mokytojai, dėstytojai, gydytojai, dirbantys didesnėje emocinėje įtampoje, jiems taip pat priklausys pailgintos atostogos.

Tiesa, kol kas nėra Vyriausybės nutarimo, projekto nemačiau. Tačiau tiesiog jos bus perskaičiuotos darbo dienomis – vietoje dabartinių 56 kalendorinių dienų bus suskaičiuotos darbo dienos, bet reikia palaukti Vyriausybės nutarimo“, – aiškino V. Petrylaitė.

Jos teigimu, kol kas nėra nustatyta ir kaip bus skaičiuojamos papildomos atostogos, kurios priklauso už nepertraukiamą darbo stažą vienoje darbovietėje:

„Labai aktualu daugeliui darbuotojų. Labai paprasta garantija: dabar po 10 metų nepertraukiamo darbo stažo darbovietėje darbuotojas įgyja papildomas 3 kalendorines atostogų, kurios prisideda prie kasmetinių.

Pagal naują kodeksą tai išlieka. Tačiau konkrečios sąlygos ir atostogų dydžiai nustatomi ne kodekse, o Vyriausybės nutarime. Šio nutarimo kol kas irgi neturime, nes pats kodeksas bus priimtas tik šią ar kitą savaitę išaiškės galutinė situacija“.

Advokatė svarstė, kad neverta tikėtis, jog už stažą bus suteikiamos 3 darbo dienos papildomų atostogų, tačiau galbūt bus 2 darbo dienos. Aiškiau bus, kai bus paskelbtas atitinkamas Vyriausybės nutarimas.

Anot V. Petrylaitė, liepos 1 dieną darbdaviai turės suskaičiuoti kiek kiekvienas darbuotojas yra sukaupęs atostogų. Tada kalendorines atostogų dienas perskaičiuoti į darbo dienas. Už 7 kalendorines dienas bus suteikiamos 5 darbo dienos atostogų.

Advokatė atkreipė dėmesį, kad nepanaudotas atostogas vertėtų panaudoti iki 2020 m. liepos 1 d.:

„Pagal naują kodeksą bus galima ne tik kompensacijos nemokėti, bet ir faktiškai teisė pasinaudoti atostogomis (viršijančiomis trijų metų sukauptą dalį) išnyks“.