Apklausoje iš viso dalyvavo 432 gamybos grupės. Iš jų 41 proc. teigė, kad vasario-balandžio mėnesiais jų gamybos apimtys augo, ir tik 12 proc. pranešė apie sulėtėjusią gamybą. 29 procentinių punktų skirtumas tarp minėtų kategorijų rodo, kad gamybos sektorius augo sparčiausiai nuo 2013 m. gruodžio.

Eksporto užsakymų rodikliai britų įmonėms toliau lieka stabiliai aukšti - apie augimą pranešė 10 proc. daugiau respondentų, nei apie augimo lėtėjimą.

Gamybos sektorius pastaruoju metu džiugina britų gamintojus dėl „Brexit“ balsavimo sukelto pereinamojo efekto. Praėjusių metų referendumas numušė svaro sterlingo vertę bei padidino britiško eksporto konkurencingumą, tačiau iki formalaus išstojimo iš Europos Sąjungos (ES), Didžioji Britanija vis dar išsaugo visišką prieigą prie Europos rinkos.

Tyrimų įmonės „IHS Markit“ skaičiuojamas gamybos sektoriaus indeksas praėjusį mėnesį taip pat kilo iki trijų metų maksimumo.

Tačiau CBI vėl pažymi įmonėms augantį kainų spaudimą, o dauguma respondentų pripažįsta, kad artimiausiais mėnesiais turėtų kelti savo produkcijos kainas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)