Ketvirtadienį ryte BBC įvardijo pagrindinius konservatorių partijos siekius per artimiausius metus, kuriuos partija numato savo rinkiminiame manifeste. Jie neišsižada imigracijos apribojimo, o tai reiškia, kad konservatoriams laimėjus išankstinius rinkimus birželio 8-ąją, laisvas piliečių judėjimas tarp Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės bus baigtas.

Konservatoriai pabrėžia, kad bus apriboti visų krypčių imigrantų srautai, ne tik iš ES.

BBC politikos apžvalgininkė Laura Kuenssberg teigia, jog šis partijos tikslas pagrįstas tuo, jog imigracija kelia grėsmę vietos bendruomenėms.

Viena iš apribojimo priemonių – vadinamasis įgūdžių mokestis, kuris bus taikomas darbdaviams, samdantiems aukštos kvalifikacijos darbuotojus ne iš ES valstybių. Užsiminta, kad toks specialistas darbdaviui kasmet papildomai kainuotų 1000 £. Surinktus papildomus pinigus ketinama panaudoti JK darbuotojų kvalifikacijos kėlimui.

Pagal konservatorių planus, atvykėliai ne iš ES valstybių taip pat turėtų mokėti daugiau už naudojimasi sveikatos priežiūros paslaugomis.

Tokiu būdu tikimasi surinkti daugiau pinigų NHS ir išspręsti JK rūpybos sistemą kamuojančias problemas.

Žadama, kad JK studijuojantys užsieniečiai nebus įtraukti į bendrą imigracijos statistiką.

Dar vienas tikslas, kuris paliestų daugelį JK gyventojų – pažadas panaikinti nemokamą pradinukų maitinimą valstybinėse mokyklose ir sutaupyti papildomų lėšų šalies biudžetui.

Konservatoriai šiuo metu užimą didžiausią vietų skaičių JK parlamente, šiai partijai prognozuojama pergalė ir lygiai po 4 savaičių vyksiančiuose rinkimuose.