Tvyrant įtampai prieš kitą mėnesį prasidėsiančias „Brexit“ derybas Londonas pareiškė, jog duos atkirtį, jei ES nesutiks pasirašyti priimtino susitarimo dėl Britanijos išstojimo sąlygų.

Tai Briuselyje pakurstė būgštavimus, kad nesėkmingų derybų atveju Londonas po išstojimo bandys trukdyti įgyvendinti ES taisykles įvairiose srityse.

„Jungtinė Karalystė turi suvokti, kad bet kokiu laisvosios prekybos susitarimu visoms šalims turės būti užtikrintos vienodos sąlygos ir numatytos apsaugos nuo nesąžiningo konkurencinio pranašumo priemonės“, – sakė D. Tuskas Europos Parlamento nariams Prancūzijos Strasbūro mieste.

Pasak jo, tai turėtų apimti įvairius aspektus, įskaitant „mokesčių, socialines, aplinkos apsaugos ir reguliavimo priemones bei veiksmus“.

Derybos dėl prekybos susitarimo neprasidės, kol nebus pasiekta „pakankamos pažangos“ derybose dėl milijonų ES piliečių likimo ir Britanijos finansinių įsipareigojimų, sakė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas.

D. Tuskas gyrė likusias 27-ias ES nares už tai, kad jos „ po pernai birželį įvykusio „Brexit“ referendumo išliko vieningos, nuoseklios ir solidarios viena kitos atžvilgiu“.

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris, kuris taip pat kreipėsi į europarlamentarus, savo ruožtu sakė, kad dabar „Brexit“ derybos yra „mūsų gabių skyrybų advokatų rankose“. Jis turėjo galvoje ES vyriausiąjį „Brexit“ derybininką Michelį Barnier.

„Noriu palinkėti jam sėkmės ir žinau, kad jis nieko nepaliks atsitiktinumui“, – sakė J.-C. Junckeris.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)