VMVT direktorius Darius Remeika teigia, kad eksportuojamos į šią valstybę produkcijos kiekis auga.

„Džiugu, kad ši turtinga Azijos šalis vis plačiau atveria savo duris lietuviškiems pieno produktams – didėja ir eksportuojamos produkcijos kiekis, ir asortimentas. Į Pietų Korėją iš Lietuvos leidžiama importuoti natūralius ir perdirbtus sūrius, ledus, išrūgų ir pieno miltus, laktozę“, – sako D. Remeika.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, 2016 m. iš Lietuvos į Pietų Korėją eksportuota 2 203 tonų pieno produktų, o šiemet per mažiau nei penkis mėnesius – jau 1 859 tonų įvairių pieno produktų. Didžiąją dalį eksportuojamos produkcijos sudaro sūriai.

2016 m. įsigaliojo nauji Pietų Korėjos reikalavimai importuojamiems gyvūniniams maisto produktams. Įmonės, kurios jau eksportavo savo produkciją, gali ir toliau tęsti šią veiklą, o kitos per Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą turi pateikti prašymus ir papildomą informaciją Pietų Korėjos kompetentingai institucijai.

Iš kitų Baltijos valstybių potencialiomis importuotojomis į Pietų Korėją yra užregistruotos 2 Latvijos ir 5 Estijos pieno įmonės.