Nors dauguma į automobilių bagažines kraunasi maisto produktus ir namų apyvokos prekes, kai kurie nevengia užsukti į drabužių parduotuves, kur kainos, jų teigimu, taip pat džiugina.

Tačiau Lenkijoje apsilankiusi DELFI skaitytoja išskyrė ir dar vieną didelį privalumą.

„Buvau dideliame outlete (išparduotuvėje – DELFI), kuriame išparduodamos brangesnių prekės ženklų prekės. Pavyzdžiui, ten parduodami praeitų kolekcijų drabužiai, todėl labai apsimoka pirkti populiarių, tokių kaip „Hilfiger“, „Ecco“ prekių ženklų drabužius, avalynę“, – sakė ji.

Tačiau kaina, anot moters, ne viskas. Didžiausią pasigėrėjimą kėlė didelis pasirinkimas: „Nuolaidos tikrai didelės, bet, svarbiausia, – daug dydžių, spalvų. Pas mus „Ecco“ batų mano dydžio lieka viena dvi poros, o ten jų yra daug.“

Moteris sako, kad Lietuvoje jai tai itin didelė problema, nes pagaliau akiai užkliuvus už trokštamų atitinkamos spalvos drabužių, tenka rinktis kitos spalvos: „Pas mus irgi yra outletų, bet paprastai XXL dydis ar tik viena spalva likusi.“

Ją taip pat maloniai nustebino siūlomos dienos nuolaidos, kurių Lietuvos prekybos centruose galima sutikti retai.

Apsipirkinėjimas Lenkijoje

„Pavyzdžiui, 20 procentų nuolaida viskam. Ir jeigu tą dieną būtent pataikei apsipirkti, kaina ne tik, kad pigesnė nei Lietuvoje, bet dar ir gauni 20 proc. nuolaidą“, – sako ji.

Apsirengti už 100 eurų – paprastas uždavinys

Moteris lankėsi ir įprastuose prekybos centruose viename iš didžiųjų Lenkijos miestų.

„Kas yra brangu Lietuvoje – tas brangu ir ten, jei tai yra nauja kolekcija – brangių prekės ženklų kaina nesiskiria. Bet jei tai yra lenkiškas pigesnis prekės ženklas, tikrai galima gana pigiai apsipirkti. Pavyzdžiui, „Orsay“ ženklas – kaina nedidelė ir didelės nuolaidos.

Ten natūralios medžiagos ir palyginti nedidelės kainos. Anksčiau šitas prekės ženklas buvo Kaune, iš čia jį ir žinau. Tačiau Lietuvoje parduotuvė ilgą laiką buvo užsidariusi, tik neseniai atsidarė vėl. Lenkijoje visą laiką jos ieškau.“

DELFI skaitytoja teigia, kad nuo galvos iki kojų gražiai apsirengti kaimyninėje šalyje galima už 100 eurų, ir tai nebūtinai bus žemos kokybės, iš sintetikos pasiūti drabužiai.

Laimingas liko ir jos vyras, kuris už norimus marškinius Lenkijoje užmokėjo dvigubai pigiau nei Lietuvoje. „Geri marškiniai kainuoja apie 100 eurų. Tai Lenkijoje jis rado panašios kokybės, o dvigubai pigiau. Pridėkime dar gerų emocijų procentų“, – pabrėžė ji.

Iš skaitytojos atsiųstų kasos kvitų nuotraukų matyti, kad už 100 eurų apsirengti išties ne problema. Kelnės „Orsay“ parduotuvėje kainavo apie 30 eurų (119,99 zloto), megztukas apie 18 eurų (69,99 zloto), šalikėlis – 10 eurų (39,99 zloto), tačiau viso ji sumokėjo tik 197 zlotus, t. y. apie 50 eurų, kadangi pirkiniams buvo pritaikyta 20 proc. nuolaida.

Per kitą apsipirkimą to paties ženklo parduotuvėje moteris piniginę palengvino panašia suma. Kelnės kainavo tiek pat – apie 30 eurų, madinga moteriška palaidinė apie 15 eurų – 59,99 zloto.

Pigu ne viskas

Vis dėlto skaitytoją nustebino rankinių kainos, nes jos pasirodė didelės: „Nedidelis odinis rankinukas kainuoja arti 400 zlotų (apie 90 eurų), ir net piniginės brangios. Nepriklausomai nuo prekės dydžio, odos galanterija yra brangi ir nuolaidų jai nepasitaikė

Bet yra pigių prekių ženklų, jų yra ir Lietuvoje, pavyzdžiui, „CCC“ parduotuvės. Arba brangesnis lenkų prekių ženklas – „Rylko“, kur batai tik odiniai. Jų kainos mūsų masteliais yra gana nepigios, bet vis tiek neprilygsta tokios kokybės batų kainai Lietuvoje. Lietuvoje už tai sumokėtum dvigubai daugiau.“

Už „Rylko“ odines balerinas moteris sumokėjo apie 60 eurų – 239,99 zloto. Batai vyrui kainavo 499,99 euro, t. y. apie 120 eurų.

Populiaraus prekių ženklų „Gino Rossi“ batai kainavo 179 zlotų – apie 43 eurus.

Klaidžiodama po prekybos centrus, ji itin nudžiugo radusi norimus „Ecco“ batus, kurių porą turi jau seniau.

„Lygiai tokius pat pirkau Lietuvoje, man labai patiko, todėl nutariau nusipirkti antrus Lenkijoje, nes labai patogūs. Čia kainavo 130 eurų, Lenkijoje – 110 eurų, bet paskui dar su didesne nuolaida radau. Bet 10, 20 eurų – vis tiek susidaro suma“, – sako ji.

Lietuviai apsiperka Lenkijoje, Suvalkuose

Nors „Ecco“ batų kaina iš pradžių kainavo 659 zlotus, jiems buvo padaryta net 200 zlotų nuolaida, todėl moteris gerus odinius batus įsigijo už 459,90 t. y. apie 110 eurų.

Išnarsčiusi Lenkijos prekybos centrus ir outletus DELFI skaitytoja sakė nekantraujanti, kada galės pasipuošti naujais drabužiais. Viso pirkiniams kartu su vyru ji išleido apie 425 eurus, tačiau yra įsitikinusi, kad Lietuvoje būtų išleidusi kone dvigubai didesnę sumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)