Teisingumo ministerija informavo, kad pretendentų paprašyta iki šio penktadienio pateikti papildomų duomenų apie atliktą nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, bazinius karinius mokymus arba atliktą alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą.

BNS žiniomis, į atranką pretenduoja buvusi VVTAT darbuotoja, dabar - Ūkio ministerijos Turizmo politikos skyriaus patarėja Neringa Ulbaitė, šios ministerijos Europos sąjungos paramos koordinavimo departamento direktoriaus pavaduotojas Gintas Kimtys. Trečiasis kandidatas, BNS žiniomis - Teisingumo ministerijos Teisinių institucijų departamento patarėjas Algis Baležentis.

Apie susidariusią padėtį informuotas Valstybės tarnybos departamentas.

Vertinimo komisijai vadovauja teisingumo viceministras socialdemokratas Justas Pankauskas.

Ministerija informavo, kad paraiškas iš viso pateikė 9 asmenys, į konkursą atvyko 6 pretendentai į tarnybos vadovus. Atrankoje buvo daromas garso ir vaizdo įrašas, procedūrą taip pat stebėjo vartotojų teises ginančių nevyriausybinių vartotojų organizacijų atstovai.

Konkurso laimėtojas taip pat dar bus vertinamas specialiųjų tarnybų.

VVTAT nuolatinio vadovo neturi nuo pernai gruodžio, kai iš pareigų gruodį atsistatydino socialdemokratas, buvęs teisingumo viceministras Julius Pagojus. Jis pasitraukė BNS paskelbus, kad 2015 metų gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai. Dėl šios istorijos J.Pagojus po raginimų atsisakė ir teisingumo ministro pareigų, į kurias buvo paskirtas, sustabdė narystę socialdemokratų partijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)