Tuo tarpu 2018 m. TVF Azijai taip pat prognozuoja panašų augimą - 5,4 proc. Pasak fondo, teigiamą perspektyvą regione palaiko ir sustiprėjęs kitų didžiųjų pasaulio ekonomikų augimas.

„Augimo ženklai regione teikia daug vilčių. Pagrindinis tikslas dabar yra sustiprinti ir išlaikyti šį augimą“, - sakė TVF Azijos bei Ramiojo vandenyno regiono departamento direktorius Changyong Rhee.

Tačiau pažymima, kad Azijos ekonomikos gali susidurti su tam tikromis rizikomis. Padidėjęs protekcionizmas regionui būtų itin pavojingas dėl Azijos šalių prekybos atvirumo bei integracijos į pasaulines ekonomines grandines.

„Pasaulinis posūkis protekcionizmo link gali suvaržyti Azijos eksportą bei užsienio investicijas į regioną“, - rašoma pranešime.

Iš pavienių šalių Mianmarui pranašaujamas 7,5 proc. augimas, tuo tarpu Filipinai turėtų pasiekti tokį pat ekonomikos spartėjimą kaip ir 2016-aisiais - 6,8 proc. Laoso prognozė sumažėjo iki 6,8 proc., o Vietnamo padidėjo iki 6,5 proc.

Augimo lėtėjimas prognozuojamas Tailandui - čia ekonomika turėtų spartėti 0,2 proc. lėčiau nei pernai ir pasiekti 3 proc. augimą. Kinijos augimas taip pat turėtų sulėtėti 0,1 proc. - iki 6,6 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)