Muitinės departamento direktoriaus pavaduotojas Paddy Abdul Halimas sakė, kad pareigūnai, gavę informacijos iš neįvardyto šaltinio, praeitą savaitę konfiskavo dvi siuntas Kvala Lumpūro oro uosto krovinių sandėlyje.

Gegužės 2-ąją pareigūnai rado aštuonis krepšius skujuočių žvynų, svėrusius 408 kilogramus. Ši siunta ankstesnę dieną buvo atskraidinta iš Ganos.

Dviem dienomis vėliau rasta 10 krepšių, kuriuose buvo 304 skujuočių žvynų, gegužės 2 dieną atgabentų į Malaiziją iš Kongo per Keniją.

Kol kas dėl šių incidentų niekas nesuimtas. Pasak Paddy Abdul Halimo, pradėtas tyrimas dėl draudžiamų prekių kontrabandos.

Azijoje ir Afrikoje gyvena aštuonių rūšių skujuočiai, intensyviai medžiojami dėl žvynų ir mėsos.

Dėl didžiulės šių gyvūnų žvynų paklausos „žvynuotosios skruzdėdos“ tapo populiariausiu žinduoliu nelegalioje prekyboje.

Baikščių skujuočių rudi žvynai sudaryti tik iš keratino – tos pačios medžiagos, kaip ir nagai. Vis dėlto Vietname ir Kinijoje jie yra labai vertinami, nes tikima, kad jie turi medicininių savybių.

Dėl augančios šio produkto paklausos per pastarąjį dešimtmetį iš Azijos ir Afrikos miškų išgaudyta apie milijoną skujuočių. Dėl to jie buvo įtraukti į sąrašą rūšių, kurioms yra iškilusi didžiausia išnykimo grėsmė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją