Nors parduotuvės veiks dar mėnesį ir bus uždarytos tik birželį, žmonės jau dabar į jas suskubo būriais – į krepšelius kraunasi maisto produktų, kitų prekių.

Į DELFI kreipėsi parduotuvėje apsilankiusi viena pirkėjų. Ji teigė, kad Viršuliškių „Prismoje“ itin daug žmonių, visi kraunasi prekes į vežimėlius, o eilėje jai teko pralaukti net valandą.

Eilių prekybos centre susidaro dėl gegužės 4–10 dienomis paskelbto uždarymo išpardavimo – jo metu ne maisto prekėms taikoma net 60 proc. nuolaida.

Parduotuvėje apsilankiusių pirkėjų teigimu, dar mėnesį veiksiančios parduotuvės jau dabar labai ištuštėjusios, dauguma lentynų – iššluotos, apypilniai liko šaldytų produktų, daržovių ir vaisių skyriai.
Eilės "Prismoje"

Suomijos bendrovė SOK priėmė sprendimą nutraukti prekybos centrų „Prisma“ veiklą ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje.

„Šių metų pradžioje pradėjome savo tarptautinės veiklos strategijos atnaujinimą ir priėjome išvadą, jog mūsų parduotuvių „Prisma“ rinkos dalis Latvijoje ir Lietuvoje nėra pakankama, kad artimiausioje ateityje mūsų veikla būtų pelninga.

O užimti pakankamą papildomą rinkos dalį natūraliai plečiant verslą ateinančiais metais būtų labai sunku, – pranešime spaudai sakė SOK vykdomasis viceprezidentas Jorma Vehviläinen.

Pastaraisiais metais mažmenininkai daug investavo abiejose šalyse, todėl mažmeninių parduotuvių plotas kvadratiniais metrais, atsižvelgiant į gyventojų skaičių ir vartotojų perkamąją galią, jau yra gana didelis. Be to, dėl „Prisma Deglava“ uždarymo pernai ir mūsų nuomos sutarties nutraukimo prieš terminą žymiai sumažėjo mūsų veiklos galimybės Latvijoje.“

Lietuvoje veikė keturios parduotuvės „Prisma“, Latvijoje – trys. Prekybos tinklas toliau savo veiklą tęs Estijoje ir Sankt Peterburge.

Šiuo metu Estijoje veikia aštuonios parduotuvės „Prisma“, o Sankt Peterburge – šešiolika. Ir toliau bus siekiama didinti rinkos dalį bei parduotuvių skaičių abiejose šalyse. Veiklos nutraukimas Latvijoje ir Lietuvoje neturės įtakos Estijoje ir Sankt Peterburge vykdomos veiklos finansiniams rezultatams, buvo teigiama pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)