Jungtinė Karalystė sumokės, bet tik tą sumą, kuri numatyta remiantis teisiniu pagrindu, pareiškė D. Davisas, kartu patikindamas, kad šalis „vykdys savo tarptautinius įsipareigojimus“.

Trečiadienį laikraštis „The Financial Times“, remdamasis savo nuosavais skaičiavimais, pranešė, kad „Brexit“ sąskaita gali padidėti nuo anksčiau skelbtos 50–60 mlrd. eurų iki 100 mlrd. eurų, kai kurioms ES narėms sugriežtinus reikalavimus.

Suma gali išaugti dėl Lenkijos bei Prancūzijos keliamų reikalavimų sumokėti išmokas žemdirbiams. Be to, Vokietija priešinasi Londono galimybėms pareikalauti dalies ES turto, pavyzdžiui, nekilnojamojo turto, banko indėlių, kt.

100 mlrd. eurų suma, apie kurią skelbė „The Financial Times“ prilygsta maždaug 4 proc. Jungtinės Karalystės 2016 metų bendrojo vidaus produkto (BVP).

Anksčiau spauda rašė apie sunkią atmosferą, tvyrojusią per Jungtinės Karalystės premjerės Theresos May pietus su Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude`u Junckeriu, vykusius praėjusią savaitę.

Anot leidinio „The Sunday Times“, J.-C. Junkeris Vokietijos kanclerei Angelai Merkel pasakė, kad Th. May esanti „kitoje galaktikoje“. Britų premjerė, savo ruožtu, pareiškė, kad Briuseliui derybos su ja bus „velniškai sunkios“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)