Bene daugiausia klientų sulaukia Vilniaus apskrities VMI. Ketvirtadienį nuo ankstaus ryto čia žmonės jau lauke stoja į eilę tik tam, kad gautų bilietėlį ir formaliai stotų į eilę dėl konsultacijos.

„Eilės didžiulės, per abi sales, žmonės dūsauja. Štai prieš mane eilėje yra 259 kiti žmonės, nors atėjau apie pusę aštuonių ryto. Bet žmonės tai nepyksta... Matyt, jau pratę – jie eilėse jau kiekvienais metais stovi“, – DELFI pasakojo skaitytojas Jokūbas.

Anot skaitytojo, sausakimša yra ir automobilių stovėjimo aikštelė prie Vilniaus apskrities VMI.

Paklaustas, kodėl deklaracijos nepateikė ir reikalų su VMI nesutvarkė internetu, jis neslėpė tai daręs, tačiau kilo paprastas klausimas.

„Deklaravau internetu vakar. Bet noriu pasiaiškinti, kodėl šimtu eurų turiu daugiau susimokėt. Bet pradedu galvoti, kad gal bala jų nematė. O gal priskaičiavo solidarumo mokestį“, – pusiau juokais pusiau rimtai porino vilnietis, paprastai darbą pradedantis nuo 9 val. ryto.

Eilėje VMI praleidęs pusvalandį jis pastebėjo, kad per tą laiką buvo aptarnauta 15 klientų: „Taigi, gal iki pietų spėsiu sulaukti konsultacijos“.

VMI komunikacijos vadovas Darius Buta patvirtino, kad eilės susidariusios ne tik Vilniuje, bet ir Kaune. Tiesa, čia esą jos mažesnės.

„Žinote, Vilniuje – panašiai kaip su automobilių spūstimis. Gali tiesti naujas ar platinti esamas gatves, bet piko valandomis jos taip pat susidaro. Tas pats, galima sakyti, prieš gegužės 1 d. vyksta ir pas mus”, – paaiškino VMI atstovas.

Jo teigimu, jau kelias savaites Vilniaus apskrities VMI dirba kur kas ilgiau – pradeda nuo 7 val. ir baigia tik tada, kai aptarnauja paskutinį klientą.

Visą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir įmonės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.

VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms. Bendra informacija apie Mokesčių inspekcijos veiklą skelbiama ir oficialiame VMI „Facebook" puslapyje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)