„Naujojo VMI vadovo laukia daug darbų ir iššūkių. Ieškome kandidato, gerbiančio ir įstatymus, ir žmones. Turinčio tvirtus vertybinius pamatus, siekiančio skaidrumo, atvirumo, bendradarbiavimo su visuomene. Ir svarbiausia - sieksiančio naudos Lietuvai", - pranešime spaudai sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Artimiausiu metu, VTD paskelbus konkursą, apie jį papildomai bus informuojama Finansų ministerijos interneto svetainėje.

Finansų ministras buvusį vadovą Dainorą Bradauską atleido sausio mėnesį po atlikto tarnybinio patikrinimo pagal Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) pateiktą informaciją dėl galimo verslo grupių protegavimo, neviešos informacijos teikimo bei prekybos poveikiu.

Vėliau paviešintoje tyrimo ataskaitoje teigiama, kad D. Bradauskas susitikinėjo su "MG Baltic" koncerno viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, su kuriuo buvo derinamos galimos mokesčių vengimo schemos, konfidencialūs VMI veiksmai "Vilniaus prekybos" atžvilgiu. Mainais už bendradarbiavimą D. Bradauskui buvo siūlomas atlygis.

Pats D. Bradauskas neigia piktnaudžiavęs tarnyba ar neteisėtai atstovavęs verslo interesams. Finansų ministro sprendimą teismui jis apskundė vasario pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)