Apie tai komisija informavo trečiadienį.

Tyrimas atliktas pagal dienraščio „Lietuvos žinios“ šių metų kovo 24 d. atsiųstą paklausimą. Jame buvo atkreiptas dėmesys, jog R.Šeris nėra pateikęs privačių interesų deklaracijos.

Tyrimo medžiaga rodo, jog vadovauti Telecentrui – kurio 100 proc. akcijų valdo valstybė – R.Šeris buvo paskirtas 2013 m. gruodį. Tačiau savo privačių interesų deklaraciją jis pateikė tik šių metų kovo 27 d., t.y., pavėlavęs daugiau nei trejus metus.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas numato, jog valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys privačius interesus privalo deklaruoti per 30 kalendorinių dienų nuo jų išrinkimo, priėmimo ar paskyrimo į pareigas dienos.

Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidę privačių interesų deklaravimą reglamentuojančias Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami.

Asmenys, atleisti už šio įstatymo pažeidimą iš pareigų, trejus metus nuo atleidimo iš pareigų dienos negali būti priimami, skiriami ar renkami į pareigas valstybinėje tarnyboje.

Jeigu asmuo per vienerius metus nuo dienos, kai buvo pripažintas pažeidęs šio įstatymo reikalavimus, nebuvo dar kartą pripažintas padaręs šio įstatymo pažeidimą, laikoma, kad jis šio įstatymo nėra pažeidęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)