Šis klausimas tarybos posėdyje buvo svarstomas skubos tvarka.

"Norime pabrėžti, jog šis miesto tarybos sprendimas nesuteikia teisės statyti gyvenamųjų namų, o tik leidžia pradėti rengti statybų galimybių studiją", - sakė Vilniaus miesto savivaldybės Teisės ir personalo departamento direktorius Jovitas Elzbergas.

Pagrindiniai pramogų parko teritorijos (tarp būsimos Šiaurinės, Kalvarijų, Ozo ir Geležinio Vilko gatvių) bendrojo plano keitimo tikslai - numatyti aukštuminių pastatų išdėstymo teritorijas ir aukščio reglamentus, nustatyti pagrindinę tikslinę žemės naudojimo paskirtį ir būdą, įteisinti planuojamų teritorijų tvarkymo reglamentus, suformuoti planuojamos teritorijos plėtros koncepciją.

Atliekant šios teritorijos ekonominių skaičiavimų ir planavimo darbus dar numatyta plėtoti inžinerinę, susisiekimo ir kitą infrastruktūrą, numatyti priemones, užtikrinančias gamtos išteklių racionalų naudojimą, kraštovaizdžio saugojimą, rezervuoti teritorijas komunikacijų trasų ir kitų visuomenės poreikiams reikalingų objektų statybai.

Vilniaus miesto savivaldybės Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Kęstutis Masiulis trečiadienį spaudos konferencijoje teigė, kad Vilniaus miesto savivaldybė niekina aukštesnių institucijų sprendimus ir ketina leisti pramogų parko teritorijoje įmonių grupei "Rubicon group" statyti gyvenamuosius pastatus bei įrengti komercines patalpas.

Konservatoriaus teigimu, galimybę statyti gyvenamuosius namus parko teritorijoje paneigė dvi parlamentinės komisijos, Vilniaus apylinkės teismas.

Savivaldybė trečiadienį tvirtino, jog galutinį sprendimą - ar leisti savivaldybei priklausančioje "Rubicon group" valdomoje teritorijoje statyti gyvenamuosius namus - Vilniaus miesto taryba priims ne anksčiau kaip po metų, sprendimą suderinusi su susijusiomis valstybės institucijomis.

Pasak K.Masiulio, kaip paskaičiavo kompetentingi su statybos verslu susiję žmonės, leidus pramogų parko teritorijoje statyti 200 tūkst. kvadratinių metrų gyvenamųjų namų rajoną, "Rubicon group" savininkai uždirbtų apie 400-500 mln. litų.

Tačiau pardavusi šį sklypą savivaldybė, anot tarybos nario, uždirbtų apie 100 mln. litų, "už kuriuos būtų galima renovuoti visas miesto mokyklas arba sutvarkyti visus miegamųjų rajonų kiemus".

Be to, planai parko teritorijoje dar įrengti 80 tūkst. kvadratinių metrų komercinių patalpų per 10 metų, pasak K. Masiulio, gali atnešti dar apie 335 mln. litų pelno.

K. Masiulis taip pat teigia, kad teritorijos infrastruktūros plėtrą finansuoja Vilniaus miestas ir šiems tikslams jau išleista 12 mln. litų. "Savivaldybė, remdama Ozo arenos požeminių garažų statybą, už miestiečių pinigus pastatė ir VIP garažą, į kurį paprasti gyventojai negali įkišti nosies", - tikino konservatorius.

Todėl, pasak jo, "Rubicon group" turėtų išplėtoti pramogų parką kaip ir numatyta, o "nesant tokio noro, sutartį galima nutraukti, rengti naujus konkursus, neparduotą žemės dalį grąžinti savininkams ar surengti žemės aukcionus".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją