Premjeras Saulius Skvernelis DELFI pripažino ne sykį lankęsis Lenkijoje ir ten apsipirkęs.

„Aš Lenkijoje lankiausi dar tuo metu, kai buvo sienos, tačiau ne specialiai, tiesiog Marijampolėje gyvena mama ir draugai. Taigi iš to krašto, kai atsirasdavo galimybė, nuvažiuodavome į Lenkiją. Važiuodavome įvairiais klausimais, taip pat ir apsipirkti. Nematau dėl to problemų. Aš toks pat žmogus kaip ir kiti“, - DELFI komentavo jis.

Paklaustas, ar Lenkijoje prekės iš tiesų pigesnės, S. Svernelis sakė: „Tikrai buvo etapas, kai tai vertinau, nes buvo vienokia materialinė padėtis, dabar turbūt nereikėtų man to skaičiuoti. Bet aš manau, kad esminis dalykas yra kitoks prekių asortimentas, įvairovė. Bent jau man tai yra svarbiausias dalykas“.

Jis tvirtina specialiai iš Vilniaus niekada nevažiavęs apsipirkti į Lenkiją.

„Mes galime puoselėti iliuziją susilyginti kainomis su Lenkija, tačiau turint omenyje šios šalies rinkos dydį ir masto ekonomiją (tai neįmanoma – DELFI). Mano nuomone, pagrindinis dalykas turėtų būti pastangos, kad žmonės Lietuvoje uždirbtų daugiau ir nereikėtų važiuoti ten apsipirkti“, - paklaustas, kaip galima sulyginti kainas Lietuvoje ir Lenkijoje, komentavo S. Skvernelis.

Galimybę mažinti pridėtinės vertės mokestį jis vertino skeptiškai. Dabar premjeras tvirtina negalįs tiesiog nuvykti į Lenkiją dėl užimamų pareigų.

„Praėjusiais metais Lenkijos prekybos centre „Kaufland“ matėme mūsų dabartinį premjerą Saulių Skvernelį. Premjeras su žmona žiūrinėjo vaisius, pirko melioną!”, - ketvirtadienio vakarą LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“, specialiame reportaže iš Lenkijos pasakos vienas kalbintų lietuvių Artūras.

Kaip rašoma televizijos išplatintame pranešime spaudai, kartu su žmona Rasa ir sūnumi Artūras pasakos į Lenkiją vykstantis apsipirkti kone kas mėnesį, mat kitaip neišgyventų.

Pora atviraus – jie buvę emigrantai. Dešimt metų pragyvenę Vokietijoje į Lietuvą šeima grįžo paveldėję namą.

„Gailimės, kad grįžome į Lietuvą, ir vis pagalvojame vėl emigruoti...“, - teigs sutuoktiniai.

Artūras dirba tolimųjų reisų vairuotojas, Rasa – bedarbė. Šeimos pajamos – 1700 eurų, tačiau viską: nuo drabužių iki maisto ir namų apyvokos daiktų pora perka Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (524)