Už vieną 20 litų nominalios vertės akciją biržoje mokėta 0,01 lito.

Paskutinį kartą "Lifosos" akcijomis NVPB centrinėje rinkoje prekiauta sausio 7 dieną, už vieną akciją mokėta 4,8 lito. Įmonės akcijos kotiruojamos biržos Einamajame sąraše.

Iki šio sandorio D.Tvarijonavičiui priklausė 41,05 proc. "Lifosos" akcijų. Bendrovės rinkomis ir trąšų pardavimu Vakarų Europoje bei kitose pasaulio šalyse besirūpinančiai JAV trąšų gamybos ir prekybos bendrovei "Cargill" priklausė 15 proc., o Italijos bendrovei "Indutech" kartu su susijusiais asmenimis - apie 20 proc. "Lifosos" akcijų.

"Tai buvo sąlyginis atpirkimo sandoris. Kai kuriais atvejais gali įvykti atpirkimas, o kai kuriais atvejais akcijos gali būti parduotos ir galbūt kitokia kaina", - BNS sakė "Lifosos" finansų direktorius Mindaugas Gedvilas.

Pasak M.Gedvilo, ar akcijos bus atpirktos, ar ne, priklausys nuo bendrovės restruktūrizavimo plano, dėl kurio dar deramasi, įgyvendinimo sėkmės.

"Šiuo metu tarp įmonės pagrindinių akcininkų ir kreditorių vyksta diskusijos dėl ilgalaikių "Lifosos" kreditorinių įsipareigojimų restruktūrizavimo. Būsimas akcininkų susirinkimas taip pat susijęs su "Lifosos" planais restruktūrizuoti skolas", - BNS pranešė "Lifosos" finansų direktorius M.Gedvilas.

Pasak finansų direktoriaus, įmonė turi daug finansinių skolų ir įsipareigojimų, todėl deramasi su kreditoriais dėl tų skolų išdėstymo ilgesniam laikotarpiui.

"Lifosos" mokėtinos sumos ir įsipareigojimai 2001-ųjų rugsėjo pabaigoje buvo 237,074 mln. litų.

Akcininkų susirinkime, kuris įvyks vasario 13 dieną, akcininkams bus siūloma dėl susikaupusių nuostolių sumažinti įstatinį kapitalą. Jame, anot M.Gedvilo, dėl svarstomo įmonės restruktūrizavimo plano taip pat bus siūloma piniginiais įnašais pa didinti įmonės įstatinį kapitalą.

Kiek bus siūloma padidinti ir sumažinti "Lifosos" įstatinį kapitalą, kol kas neskelbiama.

Praėjusių metų veiklos rezultatus bendrovė ketina paskelbti kitą savaitę.

Pagal tarptautinius apskaitos standartus per vienuolika 2001-ųjų mėnesių "Lifosos" patirti neaudituoti nuostoliai siekė 56,006 mln. litų - 5,2 proc. mažiau nei tuo pačiu 2000 metų laikotarpiu (59,068 mln. litų).

Fosforo trąšų bendrovės akcininkai pernai rugpjūtį dėl patirtų nuostolių nutarė sumažinti įstatinį kapitalą 66,24 mln. litų nuo 20,8 mln. iki 154,56 mln. litų, o akcijos nominalią vertę - nuo 20 iki 14 litų. Tačiau sumažintas "Lifosos" įstatinis kapitalas Ūkio ministerijoje dar neužregistruotas, nors Vertybinių popierių komisija dar pernai rugsėjį užregistravo akcijų perregistravimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją